skip to Main Content
Spaanse politie pakt mogelijke IS terroristen op in Murcia en Valladolid

Spaanse politie pakt mogelijke IS terroristen op in Murcia en Valladolid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IS-anhanger Murcia opgepaktMURCIA – De Spaanse politie heeft twee Marokkanen opgepakt die mogelijk een aanslag wilden plegen in Spanje of een ander land in Europa en de islamitische Staat aanhangen. Een van de mannen zou via Turkije naar Syrië hebben geprobeerd te reizen. Omdat hij in Spanje woont, stuurde Turkije hem naar dit land terug. De andere opgepakte mogelijke terrorist had zichzelf geradicaliseerd door op internet de IS te volgen.

Eenmaal terug in Spanje werd de in Turkije opgepakte IS aanhanger weer hij vrijgelaten maar omdat hij zich opnieuw bij IS probeerde aan te sluiten pakte Spanje hem op. De andere Marokkaan zou hem mogelijk geholpen hebben, melden diverse Spaanse kranten.

Deze Marokkaanse IS verdachte radicaliseerde zichzelf door op internet te zoeken naar alles wat met de IS en DAESCH te maken heeft. Hij werd zwaar beïnvloed door de propaganda motor van de terroristen die via internet mensen zoeken om zich aan te sluiten bij de terroristenorganisaties.

De andere verdachte had bij een eerste poging geprobeerd om Syrië binnen te komen maar werd door de Turkse autoriteiten opgepakt en teruggestuurd naar het land van herkomst, in dit geval Spanje. Bij aankomst werd deze Marokkaan opgepakt maar niet veel later weer vrijgelaten. Hij werd echter wel in de gaten gehouden door de Spaanse politie waarbij men concludeerde dat hij toch nog pogingen deed om Syrië binnen te komen en vergaande plannen had om het opnieuw te proberen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken