skip to Main Content
Spaanse vlaggenmaker verdrievoudigd productie en verkoop van Spaanse vlaggen

Spaanse vlaggenmaker verdrievoudigd productie en verkoop van Spaanse vlaggen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In Catalonië zie je overal de estelada en de senyera als symbool voor het separatisme of als liefde voor Catalonië. Wat je niet vaak ziet in Catalonië is de Spaanse vlag maar buiten Catalonië is deze vlag overal aanwezig en hebben ook veel mensen een vlag in huis. Nu men in Catalonië bezig is met een poging om zich af te scheiden van Spanje is er ook steeds meer vraag naar de Spaanse vlag om te laten zien dat men van Spanje houdt.

Volgens de vlaggenmaker Sosa Días is de Spaanse vlag niet alleen meer populair bij voetbalwedstrijden maar is het ook iets wat men wil hebben vanwege patriottisme. Gedurende de weken voor het geplande referendum op 1 oktober in Catalonië heeft de vlaggenmaker maar liefst 24.000 vlaggen gemaakt omdat de vraag naar de Spaanse vlag is verdrievoudigd.

Precieze verkoopaantallen kan de eigenaar van de vlaggenfabriek in Madrid niet geven omdat er altijd kleine hoeveelheden verkocht worden van 10, 20 of 30 vlaggen per bestelling waardoor het bijhouden moeilijk is. Waar de vlaggen naartoe gaan is ook niet helemaal bekend maar men kan er vanuit gaan dat dit niet Catalonië is want daar zie je de Spaanse vlag amper in het straatbeeld.

Lees ook: De vlag van Spanje nader bekeken

Catalaanse vlaggen zoals de esteladas (de vlag met de ster) maakt de fabriek in Madrid niet. NIet omdat hij dat niet wil maar omdat de meeste van hen gemaakt worden in China en daar kan deze Madrileense fabriek prijs gezien niet tegenop boksen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken