skip to Main Content
Ryanair annuleert vanwege staking op 28 september 190 van de 2.400 geplande vluchten
Ryanair

Ryanair annuleert vanwege staking op 28 september 190 van de 2.400 geplande vluchten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

190 van 2.400 Ryanair vluchten geannuleerd om staking

Ryanair

MADRID – De Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair en haar passagiers worden op vrijdag 28 september opnieuw geconfronteerd met een staking van het cabinepersoneel in vijf Europese landen. Op de website van Ryanair heeft de maatschappij gezegd dat er komende vrijdag uiteindelijk 190 van de 2.400 vluchten geannuleerd zullen worden als gevolg van de, zoals Ryanair zegt, onnodige staking.

Op vrijdag 28 september zal het cabinepersoneel in Nederland, België, Spanje, Portugal en Italië gedurende een nieuwe staking het werk neerleggen uit protest vanwege de arbeidsvoorwaarden. Ryanair zelf zegt dat het om een onnodige staking gaat aangezien de luchtvaartmaatschappij reeds in gesprek is met de vakbonden in deze vijf Europese landen nadat er al overeenkomsten zijn bereikt in Groot Brittannië, Ierland en Duitsland.

UPDATE: Het aantal geannuleerde vluchten is door Ryanair omlaag gebracht van 190 naar 150. 92% van alle geplande 2.400 vluchten zullen op de stakingsdag op vrijdag 28 september doorgaan.

Daarnaast zegt Ryanair op haar website dat de maatschappij met de vakbonden reeds overeenkomsten heeft bereikt over de belastingen, contracten en arbeidsvoorwaarden die in zullen gaan in 2019. Ook met de piloten wil Ryanair om de tafel gaan zitten en soortgelijke overeenkomsten sluiten als die van Ierland.

Volgens Ryanair zullen er vrijdag 190 vluchten van de 2.400 geplande vluchten geannuleerd worden, een 8% waarbij 90% van de vluchten binnen Europa gewoon doorgaat. Zo’n 30.000 van de 450.000 passagiers die op vrijdag 28 september met Ryanair vliegen krijgen te maken met de staking en geannuleerde vluchten. De getroffen passagiers zijn inmiddels, drie dagen voor de geplande staking, via SMS en E-mail op de hoogte gebracht van de staat van hun vlucht.

Ryanair meldt op haar bedrijfswebsite ook dat de stakingen geleid worden door een Noorse medewerker in Alicante (Spanje), een Portugese TAP medewerker in Portugal en noemt ook de piloten van de KLM in Nederland, Eurowings in Duitsland en Aer Lingus piloten in Ierland die op deze manier Ryanair in slecht daglicht proberen te stellen om zo hun eigen luchtvaartmaatschappijen te promoten ten koste van de Ryanair vluchten.

Spanje

Wat betreft de staking van het cabinepersoneel in Spanje moet Ryanair 59% van de nationale vluchten en 100% van de vluchten tussen eilanden garanderen tijdens de stakingsdag. Dat heeft het Spaanse ministerie van Ontwikkeling geëist van de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij. Ook de internationale vluchten dienen voor tenminste 59% uitgevoerd te worden als er geen alternatief is om binnen 5 uur een bestemming te bereiken. De rest van de vluchten dient voor 35% uitgevoerd te worden in Spanje.

Aangezien de luchtvaartmaatschappij en de vakbonden niet tot een overeenkomst kwamen wat betreft de wettelijk verplichte minimale dienstverlening op de stakingsdag, heeft het Spaanse ministerie van Ontwikkeling voor scheidsrechter moeten spelen.

Op de stakingsdag heeft Ryanair 400 vluchten gepland binnen, vanuit en naar Spanje. 870 medewerkers van het cabinepersoneel die hun vliegbasis hebben in Spanje zijn opgeroepen om mee te doen met de staking op 28 september.

Hoe het ook mag zijn, duizenden passagiers worden opnieuw getroffen door een staking waarbij vluchten geannuleerd worden en er wellicht vertragingen zullen zijn.

ZIE OOK: de website van Ryanair (Engels)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Zeer teleurgestwld in Ryanair wij boeken nooit meer via ryanair. Zitten vast in Valancia vlucht naar eindhoven gecanceld. Staken doe je maar in eigen tijd en dupeer betalende toeristen niet?Tijdens de taxirit kregen wij het bericht. 3 uur van te voren.

  2. Inmiddels heeft Brussel ook haar mening gegeven en gesteld dat het niet langer te tolereren is dat personeel ondervoed Ierse slappe hap wetgeveing valt, maar onder die van het land waar ze tewerkgesteld zijn.
    Beetje laat, maar betere laat dan nooit.

  3. Vele piloten van andere maatschappijen zijn steunen de staking .Oké is hun goed recht, ook KLM piloten doen dat . Ja die zullen ook wel inzien dat die dik betaalde banen van van 3 ton voor 12,5 uur vliegen gemiddeld per week betaald uit de dure ticket prijzen op zijn einde is .

    1. Wat een belachelijke reactie. Bij KLM, of waar ook in NL is helemaal geen arbeidsconflict meer. En over die salarissen? Zo’n beetje de hele wereld verdient hogere salarissen dan bij Ryanair. Ongelofelijk afgunstige reactie van u, en ook nog eens niet op feiten gebaseerd.

      1. U heeft het artikel hier boven dus maar halfslachtig gelezen . En de salarissen van deze mensen stonden een maand geleden in de Telegraaf en ook in het AD . En toen wouden de piloten van KLM nog gaan staken voor meer loon en vrije tijd . Op deze feiten baseer ik mij. Uit die gegevens kwam naar voren dat de piloten van Ryanair niet eens de slechts betaalden zijn maar wel bijna . In België schijnt er ook eentje slecht te betalen . Maar zoek het zelf maar op in de kranten van toen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by