skip to Main Content
Ibiza overgenomen door 600 militairen van het Spaanse leger
Diario de Ibiza

Ibiza overgenomen door 600 militairen van het Spaanse leger

IBIZA – Het party-eiland Ibiza is deze dagen ook een militair eiland nu het Spaanse leger voor een speciale oefening geland is op het Balearen eiland. Op 24 september begon de operatie ‘Eagle Eye’ die nog zal voortduren tot en met 27 september. Het gaat om een groot luchtafweer oefening waarbij meer dan 600 soldaten betrokken zijn. 

‘Eagle Eye’ is een oefening in het kader van een permanente surveillance- en luchtruim beveiliging operatie uitgevoerd door het Defensa y Operaciones Aéreas (MDOA). De MDOA is verantwoordelijk voor de veiligheid en verdediging van het luchtruim van Spanje, een taak waaraan ongeveer 2500 troepen permanent zijn gewijd en die slechts een deel vormen van de permanente operaties die de strijdkrachten het hele jaar door uitvoeren.

Er nemen meer dan 600 soldaten deel aan de operatie verdeeld in een luchtverdedigingseenheid (UDAA) van het leger die op verschillende plaatsen op het eiland Ibiza zal worden ingezet; het fregat ‘Admiraal Juan de Borbón’ dat zal varen in de zee rondom de Balearen-archipel (Middellandse Zee) en zes jachtvliegtuigen ‘Eurofighter Typhoon’ (C-16) van de luchtmacht die vanuit hun gebruikelijke basis in Albacete zullen opereren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Het luchtruim boven Torrevieja beslaat zo,n 150 vierkante kilometer, dit blok is vrij van burgerluchtvaart als er geoefend wordt met jets van de luchtmacht. Gisteren en vandaag kon ik er twee via mijn goede kijker volgen. De bewegingen waren soms tot 12 a 14 km hoogte. Via radar zag ik dat vluchten naar San Juan Murcia al waren omgeleid en ver via land naar de luchthaven geleid werden. Boven zee was helemaal geen burgerluchtvaart, dan alleen de start en aanvliegroutes van Alicante die Noordelijk gelegen zijn.

  2. Toen ik al die foto’s zag kwam bij mij de gedachte op van; Wat een wapengekletter.
    Is er met al dit materieel niet wat zinnigers te doen?
    Jozef

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken