Te koop: 200.000 euro voor een magisch dorpje met zeezicht in Galicië

200.000 euro voor een magisch dorpje met zeezicht in Galicië
Beeld: YouTube

Te koop: 200.000 euro voor een magisch dorpje met zeezicht in Galicië

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – Zo af en toe staan er wel eens interessante woonobjecten te koop in Spanje en soms schrijven we daarover, of dat nou een kasteel is, een zeer luxe woning of zoals in dit geval een heel dorp. Het gaat om een zogeheten ‘aldea’ wat niet meer is dan een verzameling huizen dat weer hoort bij een groter dorp, te weten Corme in de provincie A Coruña in de autonome regio Galicië. Voor 200.000 euro kun jij al eigenaar zijn van dit dorpje.

De ‘aldea’ of het dorpje Candelago ligt er nu verlaten bij maar het gaat om een tiental gebouwen die als doel hadden een toeristische bestemming te worden in de vorm van toeristische wooneenheden. Het project is echter nooit doorgegaan bij de huidige eigenaars en dus wordt het geheel aan huizen met zeezicht verkocht voor slechts 200.000 euro.

De huizen en bijgebouwen die er nu nog staan zijn verwilderd en de planten zijn de eigenaar geworden van de muren of stenen die er nog staan. In de jaren zeventig van de vorige eeuw werd Candelago verlaten en beetje bij beetje raakte alles in verval en werden zelfs stenen van bijvoorbeeld de typische ‘hórreas’ meegenomen door bewoners van andere dorpen.

Meer dan 10 jaar geleden wilde een groep personen dit dorpje omtoveren tot een ‘turismo rural’ complex ofwel plattelandstoerisme maar het project ging niet door en dus besloot men het geheel te verkopen. Het dorpje wordt als magisch omschreven door een van de eigenaren waarbij ze ook de fantastische panoramische vergezichten over zee en de natuur aankaart.

Volgens deze krant zijn er al gegadigden die 200.000 euro willen betalen voor het groepje verlaten huizen maar concreet is Candelago nog niet verkocht. Het restaureren van de huizen zal geen makkelijke taak zijn maar met veel werk en een financiële investering is alles mogelijk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.