skip to Main Content
Inzittenden van neergestorte Spaanse legerhelikopter nog steeds niet gevonden

Inzittenden van neergestorte Spaanse legerhelikopter nog steeds niet gevonden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

helikopter6aMADRID – Afgelopen donderdag stortte een Spaanse legerhelikopter neer in de Atlantische Oceaan tussen Afrika en de Canarische Eilanden. Uit een eerder bericht kon opgemaakt worden dat Defensie alles onder controle had en dat de piloten waren gered. Dat waren althans de eerste berichten die naar buiten kwamen vanuit de centrale regering in Madrid die later compleet vals bleken te zijn.

Eerst was het het Spaanse leger wat de inzittenden had opgevist, daarna was het een Marokkaanse vissersboot die de militairen aan boord had maar men kon de vissersboot niet vinden. Als derde mogelijkheid wordt er nu gedacht aan een ontvoering terwijl er ook nog de vierde mogelijkheid bestaat dat de inzittenden samen met de helikopter op de bodem van de oceaan liggen.

Alles is nu nog mogelijk en men is het erover eens dat de Spaanse Defensie en ook de Minister van Defensie Pedro Moronès er een zooitje van hebben gemaakt. Men heeft op dit moment geen idee waar de drie militairen zijn en of ze nog leven of niet. Ondertussen worden alle schepen in de buurt gecontroleerd en sluit men geen enkele mogelijkheid meer uit.

Waar zijn dus nu de drie miliatiren José Morales Rodriguez uit Barcelona, Saúl López Quesada uit Madrid en Jhonander Ojeda Alemán uit Gran Canaria. Vanaf het begin na het neerstorten van de militaire helikopter werden er fout op fout gemaakt door Defensie. Het begon allemaal met de valse redding van de militairen die levend en wel uit het water waren gered. Deze informatie was afkomstig uit Marokko en werd niet gecontroleerd voordat het bekend werd gemaakt door Defensie. De militairen zijn nooit door een Spaanse helikopter uit het water gehaald en ook niet gered door een Marokkaanse vissersboot blijkt nu.

Op dit moment heeft Defensie geen idee waar de drie inzittenden zijn, of ze nog leven en ontvoerd zijn of dat ze dood zijn en samen met de helikopter op 40 meter diepte liggen. In het gebied wordt gezocht naar de helikopter en men zal deze week beginnen met duikwerkzaamheden om het helikopterwrak te bekijken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken