skip to Main Content
Cruiseschip passagiers in Barcelona worden gewaarschuwd voor mogelijke civiele onlusten op straat (2017)

Cruiseschip passagiers in Barcelona worden gewaarschuwd voor mogelijke civiele onlusten op straat (2017)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Het toerisme in Barcelona heeft te lijden onder de onafhankelijksstrijd van een deel van de Catalaanse bevolking en een deel van de Catalaanse politiek. Er zijn al flinke dalingen te merken in hotelovernachtingen op dit moment en ook reserveringen voor toekomstige verblijven staan op een laag pitje in Barcelona maar ook daarbuiten. Barcelona is in Spanje de grootste en drukste cruise bestemming en ook deze sector van het toerisme heeft te maken met de gevolgen.

Na de dag van het referendum zijn er al diverse cruiseschepen niet naar de haven van Barcelona gekomen en werden deze naar de havens van Valencia of Palma op Mallorca gevaren. Het gaat vooralsnog om een klein deel van de tientallen met duizenden passagiers gevulde cruiseschepen maar het begin is er. De cruisemaatschappijen die nog wel naar Barcelona komen geven de passagiers voordat ze van boord gaan informatie over mogelijke onlusten in de stad. Dit gebeurde bij de grootste cruisemaatschappij die de haven van Barcelona aandoet, Costa Cruceros.

De 285 passagiers van een klein cruiseschip van deze Italiaanse maatschappij kregen voordat ze van boord gingen in de haven van Barcelona een papier met daarop enkele tips en waarschuwingen waaronder die van civiele onlusten gedurende de komende dagen, uiteraard vanwege wat er allemaal te gebeuren staat tijdens het afscheidingsproces van de Catalaanse autoriteiten.

Zo wordt de passagiers aangeraden grote mensenmassa’s op straat te vermijden en mocht dat niet mogelijk zijn het dichtsbijzijnde lokaal naar binnen te gaan om zo niet verwikkeld te raken in mogelijke problemen op straat. Daarnaast wordt aangeraden om geen foto’s en/of video opnames te maken van personen, manifestaties en groepen mensen of agenten op straat. In het heetst van een mogelijke strijd kan een agent niet zien wie of wat je bent en dat kan leiden tot problemen. Uiteraard wil dit niet zeggen dat het ook gaat gebeuren maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Costa Cruceros geeft aan dat ze dit soort waarschuwingen wel vaker geven indien dat noodzakelijk is, of dat nu in Barcelona is of Istanbul of Athene of Tunesië of Marokko. Het is voor het bedrijf niets uitzonderlijks maar voor veel cruiseschip passagiers wel verrassend en verontrustend. Gelukkig zorgde deze waarschuwing er niet voor dat alle 285 passagiers van boord gingen om de stad te verkennen.

Vooralsnog heeft Costa Cruceros nog niet aangegeven de haven van Barcelona niet meer aan te doen en dat is goed nieuws want deze Italiaanse maatschappij heeft 15 schepen die de haven van Barcelona bezoeken. Daaronder ook de twee grootste schepen van de maatschappij, de Costa Diadema met plaats voor 3.733 passagiers en die de haven van Barcelona op de maandagen bezoekt en de Costa Fascinosa met plaats voor 3.316 passagiers en die op zaterdag de haven van Barcelona aandoet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Beste redaktie: blijven jullie nu nog altijd die zever spuien? De reisbureaus in Vlaanderen en Nederland bulken van de toeristen die naar o.a. Spanje op herfst vakantie willen… en ja : ook naar Barcelona! Dus: een beetje eerlijkhaid in bepaalde van jullie artilels?

   1. Heb daarvoor géén cijfers nodig, beste! Maar ik luister wél naar nieuws op radio VRT en hoor ook wat er in bepaalde reisbureaus gezegd wordt. Sans rancune…Ps: Kent U het liedje van “Jan wou beterweten….)?

   2. dat is altijd hetzelfde liedje met jou.
    onderbouw dat een keer, leg dat een keer uit…pfffffffff wat een gezeur met jou
    we hoeven helemaal niks uit te leggen, kijk nieuws, lees de krant, die leggen het wel uit.
    hier zal je weeral iets op antwoorden maar geen probleem, je maakt je er zelf heel belachelijk mee net zoals je commentaar die je geeft op Catalonie, het is daar ook altijd hetzelfde liedje, zing maar een keertje anders, zal je ene hersencel goed doen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken