skip to Main Content
Lidl ontslaat medewerker in Barcelona voor te veel werken

Lidl ontslaat medewerker in Barcelona voor te veel werken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De supermarktketen Lidl heeft een medewerker in een winkel in Barcelona ontslagen omdat deze teveel uren werkte. De werker in kwestie begon in 2005 met zijn baan als winkelmanager bij de Lidl supermarkt maar werd in juni van dit jaar ontslagen omdat hij meer dan één uur voor aanvang van zijn officiële werktijd al aan het werken was maar dat deed zonder zich te registreren. Dat deed hij om de winkel voor te bereiden op de opening rond 9 uur.

Het klinkt vreemd (en dat is het ook) maar de winkelmanager A. Jean P. werd ontslagen door Lidl omdat hij veel te vroeg begon met werken en dat deed zonder zich aan te melden. Al vaak 49 tot 87 minuten voordat hij zich aanmelde dat hij begon te werken was de goede man al aanwezig om voorbereidingen te treffen zodat zijn winkel er picobello uitzag. En dat mag bij Lidl niet want hun beleid is dat elke minuut dat je werkt wordt je betaald en elke minuut dat je werkt moet geregistreerd staan.

Zijn overijverige werkdrift is de medewerker dus fataal geworden want vanwege het niet naleven van de werkomstandigheden binnen de Lidl werd de man ontslagen. Overigens heeft de Lidl ook klachten ontvangen van andere medewerkers die door de ontslagen winkelmanager ook werden gevraagd om eerder te komen maar zich later aan te melden. Daarnaast mag volgens de Lidl geen enkele werknemer vanwege veiligheidsvoorschriften alleen in de winkel aanwezig zijn.

De ontslagen winkelmanager heeft aangegeven met de zaak naar de rechter te gaan omdat hij van mening is dat hij onterecht is ontslagen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Dus hij was al werknemers aan het dwingen de zelfde stomme stoten te doen die hij zelf uithaalde. Terecht ontslagen. Is afbraak van de rechten van de andere werknemers en bij een ongeval vermoedelijk ook nog onverzekerd en mogelijk aansprakelijk. En voor wat ??
    “Overigens heeft de Lidl ook klachten ontvangen van andere medewerkers die door de ontslagen winkelmanager ook werden gevraagd om eerder te komen maar zich later aan te melden.”

  2. Een échte Spaanse manager is dat, en Lidl pikt dat niet (in ieder geval niet op deze manier). Zelf het tegenovergestelde meegemaakt, ik werd door een Spaans bedrijf ingehuurd om de boekhoudafdeling op orde te brengen. Ze hadden twee maanden achterstand en werkten altijd over, in 20 jaar hadden ze de processen n8et aangepast en groeiden niet mee met het bedrijf. Dus het zaakje gereorganiseerd, beter boekhoudpakket ingevoerd, mensen heropgeleid zodat ze zich niet in details verliezen en al na vier maanden was de achterstand weggewerkt en werkte niemand meer over (wat ook nog onbetaald was). Klus geklaard dus, en wat is het commentaar van de directie: Anton, in dit bedrijf werkt iedereen over maar je medewerkers gaan op tijd naar huis, dit is onaanvaardbaar!

    Zucht….

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken