skip to Main Content
Policia Nacional agenten verblijven al dagen in vier- en driesterrenhotels in Salou (2017)

Policia Nacional agenten verblijven al dagen in vier- en driesterrenhotels in Salou (2017)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Terwijl de agenten van de Guardia Civil in bungalows op een camping moeten verblijven aan de Costa Brava en honderden agenten slapen op cruiseschepen in de havens van Barcelona en Tarragona, hebben andere politieagenten het geluk om in vier- en driesterrenhotels te mogen overnachten. In de badplaats Salou zijn drie hotels die agenten van de Policia Nacional huisvesten waarbij er tot nu toe nog geen enkel incident is geregistreerd.

Agenten van de Policía Nacional zijn al meer dan een week neergestreken in de badplaats Salou waar al veel hotels gesloten zijn vanwege het einde van het zomerseizoen. De eigenaren van deze hotels hebben echter de mogelijkheid gezien om hun zomer iets te rekken omdat de Policía Nacional verblijft in hun hotels. Het gaat in Salou om de hotels Belvedere nabij Port Aventura, Best Negresco in Cap Salou en hotel Best Sol d’Or op de grens met de badplaats La Pineda.

Al dagen zijn daar tientallen politiebusjes en auto’s te zien en lopen er mannen en vrouwen in uniform rond waarbij ook regelmatig gepatrouilleerd wordt in de badplaatsen en omgeving. Deze agenten hebben het geluk dat ze in goede hotels verblijven waar gedurende de zomermaanden toeristen genieten van het zwembad, het strand en het goede vakantieleven.

In tegenstelling tot de verblijfplaatsen enkele weken geleden in Pineda de Mar en Calella aan de Costa Brava en in de stad Reus nabij Salou waarbij er veel opstootjes en protesten van de inwoners waren en de problemen en klachten van de inwoners van de kustplaats l’Escala waar agenten van de Guardia Civil op dit moment verblijven op een camping, hebben de agenten in Salou nergens last van en lijkt het erop dat niemand problemen heeft met de aanwezigheid van de nationale politie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Salou, Pineda, Cambrils, Reus. Voor mij zalige herinneringen. Spijtig dat de namen voor zo’n spijtige toestanden in het nieuws komen.

  2. Bungalows op een camping is misschien dan wel geen 3 of 4/5 sterren maar het verblijf aan boord van die cruiseschepen is echt niet zo slecht hoor. Toeristen betalen daar flink voor. Ik heb zelf ook ooit eens voor langere tijd min of meer gedwongen in een goed hotel moeten verblijven en dat gaat je al gauw uit de keel hangen. Elke avond luxe vreten en aan diezelfde bar hangen of op je kamer wederom voor de TV hangen, daar kan geen 4, 5 o 6 sterren veel aan verbeteren. Ik snap niet dat dit nu een issue is….

    1. Helaas gaat het niet om cruiseschepen maar om ferrys die oud zijn met kleine kamers. Luxe is het niet en er wordt door de agenten ook veel over geklaagd.

  3. En wij die dachten dat België alleen een failed state was . Wat gek , bezetting door Nationale politie in eigen land ?

    1. Hoezo bezetting? Als er een grote voetbalwedstrijd is of olympische spelen of wat dan ook komen deze agenten ook naar Catalonië of welke andere regio in Spanje dan ook. Dat is heel normaal, het is de nationale politie die door heel Spanje reist.

  4. Vreemd dat dit hier kan maar een paar kilometer verder in Controle niet. Dalai is wel dood na de zomer, misschien dat de radikalen de aanwezigheid van de agenten nog niet door hadden? Zullen ze snel gaan doorappen nu dit bekend is om met hun potten en pannen erop af te gaan.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken