skip to Main Content
Dronken Belgische automobiliste rijdt voetgangster dood in Orihuela Costa
123rf

Dronken Belgische automobiliste rijdt voetgangster dood in Orihuela Costa

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Dronken Belgische rijdt vrouw dood in Orihuela Costa

123rf

ALICANTE – Een Belgische automobiliste heeft een voetgangster doodgereden in de woonwijk La Zenia in Orihuela Costa. Volgens de lokale kranten had de Belgische drie keer meer alcohol in haar bloed dan normaal. Het slachtoffer is een 42-jarige Colombiaanse vrouw die op een zebrapad omver werd gereden en twintig meter werd meegesleurd waarna ze overleed aan haar verwondingen.

Het dodelijke ongeval vond plaats op woensdag om 15.37 uur op de weg die bekend staat als Villamartin ter hoogte van de woonwijk La Zenia in Orihuela Costa. De 58-jarige Belgische automobiliste respecteerde het zebrapad niet en reed de overstekende 42-jarige Colombiaanse vrouw in volle vaart aan waarna het slachtoffer zo’n twintig meter werd meegesleurd onder de auto.

De aangereden vrouw werd door het ambulancepersoneel geholpen en er werden meerdere pogingen gedaan om de vrouw te reanimeren maar men slaagde daar niet in waardoor de 42-jarige vrouw ter plaatse overleed.

De politie constateerde dat de Belgische automobiliste echter drie keer meer alcohol in haar bloed dan normaal waarop ze werd aangehouden voor roekeloze doodslag en reeds voor de rechter is verschenen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Uiteraard is dit een zware fout, uiteraard is dit onverantwoord en uiteraard moeten we dit veroordelen, maar alleen zij die zonder zonden zijn hebben recht van spreken. De anderen zijn hypocrieten.

  1. Man man Miel.
   Ik heb je al vaak onzin horen verkondigen, maar dit is dan wel eentje in de top 3 van domme opmerkingen van je. Jij bent dus ook een hypocriet, want jij hebt overal commentaar en trapt tegen van alles aan, maar jij en iedereen hier heeft zonden. Simpel en keihard feit!
   Soms moet je gewoon eens nadenken en niet op de knop ¨plaats reactie¨ drukken!
   Jij zegt hier dus dat niemand deze vrouw kan veroordelen, want ook een rechter en ook een politie agent hebben hun zonden.
   Ga naar deze vrouw haar familie en durf dan zo´n onvoorstelbaar maffe opmerking eens te plaatsen, ik ken aardig wat mensen uit Columbia hier in mijn dorp, ik kan je garanderen dat je het niet gaat na vertellen!
   De wet is heel simpel, stap je me drank op achter het stuur, dan kan je van te voren weten dat je daarmee plaatsneemt in een voertuig waarmee je iemand kan doden. Van mij mogen ze dit soort figuren gewoon straffen vanwege op zijn minst dood door schuld of doodslag. Alleen maar het rijbewijs afpakken, doet totaal geen recht aan de misdaad en ook niet aan het verdriet voor de nabestaanden.
   Deze vrouw heeft bewust de auto genomen, terwijl zij dit nooit had moeten doen.
   Ik hoor jou nog wel eens anders spreken als het je eigen vrouw of kind is die dood is gereden door iemand met drank op. Ik gun dat niemand, met heb het in zeer nauwe kring al eens meegemaakt! Dus nogmaals, hou dit soort commentaar AUB voor je, het is totaal niet stoer, siert je niet en geeft alleen maar aan dat je echt alleen maar met jezelf bezig bent en met niets anders.

   1. Zoals gewoonlijk geef je bewust een foutieve interpretatie aan mijn woorden. Ik herhaal dat ik dit fout vind, onverantwoord en te veroordelen. Ik vind echter ook dat wie zelf al eens achter het stuur kruipt met een glaasje teveel geen recht heeft van spreken en als hij dat wel doet hij m.i. een hypocriet is. DAT is wat er staat en niets meer. Ik heb niemand specifiek bedoeld, maar wie ‘t schoentje past …. Ben je écht zeker dat je geen hypocriet bent ? 🙂

    1. Jij bent de gene die je eigen woorden niet kan lezen, maar nogmaals je had het beter niet moeten plaatsen.
     En als jij denkt dat ik ooit met 1 druppel op achter het stuur stap, dan had je even verder moeten lezen….ik heb van zeer dichtbij meegemaakt wat alcohol in het verkeer doet en daar zijn doden bij gevallen. Mensen in mijn dichte omgeving zijn daarbij dood gekomen, meer dan 1 inderdaad, denk je dan echt dat ik een hypocriet zou zijn en hier jou de les over zou lezen of op anderen commentaar leveren….als je dat denkt en vind, dan ben je echt nog een grotere nul dan je laat zien.
     Wellicht dien je soms eens je eigen berichten te lezen voor je ze plaatst, en duidelijker te zijn, dan zou je niet naderhand zaken hoeven proberen recht te praten die je al krom hebt gemaakt.

     1. Kalm, Juan74, ik zie geen enkele reden om je op te winden. Als je nooit alcohol drinkt wanneer je rijdt (wat ik best wel geloof) vind ik jou géén hypocriet en ben ík dus ook géén ‘ nog grotere nul’. Wij allebei tevreden, toch ?Je vriend Jobke zou zeggen ‘Case closed’.

 2. Wat een ellendig drama! Zij kwam uit Columbia om hier een beter leven te hebben! Zij kwam uit België naar de mooie costa’s! En vervolgens zuipt ze zoveel dat ze een vrouw uit Columbia, die iemands dochter, kleinkind, moeder, vrouw is, dood rijd!! Nee, ik heb niet de kennis van de Openbaar aanklager en nee ik bezit niet de wijsheid van de rechter!! Maar als deze Columbiaanse vrouw mijn vrouw, moeder, grootmoeder, zus of geliefde was geweest . . . .

 3. Ben benieuwd naar haar straf, mijn schoonmoeder is 4,5 jaar geleden op het troitor aangereden door een mijnheer die onder invloed was van drugs en alcohol. Zij overleed ter plekke. Zijn straf is inname rijbewijs voor 5 jaar en geen gevangenis. Is hij mooi mee weggekomen.

 4. Teveel drank óf te hard rijden bij een zebrapad zijn beide roeeloze handelingen met mogelijke fatale gevolgen. De dader dient minstens een lange tijd het rijbewijs kwijt te raken.

  1. Huiveringwekkend ! Heb mijn woning in die omgeving en kreeg er koude rillingen van.
   De drank doet meer kwaad dan goed en je neemt niet plaats achter het stuur als je gedronken hebt.
   Mijn innige deelneming aan de familie en vrienden van het slachtoffer

  2. Marco….als deelnemer in het verkeer drink je niet. Te hard gereden? Nee, te veel gedronken! Ik hoor vaak mensen zeggen dat je best mag wat drinken als je met de auto bent want de politie hier in Spanje doet toch niets.

   1. Nou, ik denk dat het probleem is dat in de zuidelijke landen de politie of guardia civil hun rondje in de morgen áltijd zelf al een koffie met wat sterks beginnen. Al cool is hun probleem niet

    1. Dat gebeurt met de carrajillo alleen in de landelijke gebieden en niet zo zeer op andere plaatsen. Daarnaast zijn het uitzonderingen en het is dus niet “de politie begint” maar “sommige agenten beginnen”.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken