skip to Main Content
Het wordt weer tijd voor de “batamanta” in Spanje nu het kouder gaat worden
Amazon.es

Het wordt weer tijd voor de “batamanta” in Spanje nu het kouder gaat worden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Het wordt weer tijd voor de “batamanta” in Spanje

Amazon.es

MADRID – Ooit gehoord van de “batamanta”? Het is een item dat je niet overal zult vinden en niet overal verkocht wordt maar nu de winter eraan komt wordt het ook kouder in huis. Om op stookkosten te besparen kun je op de bank onder een deken gaan zitten in een huispak maar een andere mogelijkheid is de zogenaamde “batamanta”.

Eerst maar wat uitleg. De “batamanta” is niets meer of minder dan een deken met mouwen. In het Spaans bestaat ”batamanta” uit twee woorden te weten “bata” wat badjas is en “manta” wat deken is. Dat is de naam in Spanje maar wereldwijd kent men deze dekens als “snuggie” en in het Nederlands soms ook als “fleece deken met mouwen” zoals hier bij bol.com of bij de blokker.

“batamanta” is dus een deken met mouwen die gedragen wordt als een extra lange badjas met de opening aan de achterkant in plaats van de voorkant. Maar waar komt deze “batamanta” of “snuggie” vandaan?

Het verhaal van de “snuggie” begon ongeveer 10 jaar geleden in de Verenigde Staten waar deze deken met mouwen via de televisie verkoop aan werd geboden of als geschenk mee werd gegeven bij andere producten. Het duurde niet lang of de “snuggie” verscheen al snel in populaire series en praatprogramma’s en het werd een fenomeen.

Naast “snuggie” staat deze deken met mouwen ook bekend als: Snuggler, Doojo, Toasty Wrap en Slanket maar in Spanje dus als “batamanta”. In Spanje kwam deze warmtedeken in 2010 op de markt nadat de Catalaanse humorist Isaac Sánchez (Loulogio) een eigen reclame parodie maakte.

De “batamanta” verschijnt meestal in de herfst en winter in de kledingrekken bij de winkels in Spanje waarbij er veel verschillende kleuren, ontwerpen en materialen zijn. Er zijn ook bij Amazon “batamantas” te vinden zoals de traditionele, de deken met mouwen voor twee personen, de deken voor het bed met mouwen, deken met mouwen met oren, zeemermin stijl of superman, krokodil, haai etc. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Heb jij al een “batamanta” of een deken met mouwen voor op de bank tijdens de koude dagen in Spanje (of Nederland en België)? De “batamanta” van de redactie is ooit gekocht bij de Lidl in Spanje en is inmiddels in beslag genomen door de hond 😉

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. jullie krijgen een berugi, dat het heel koud gaat worden,
    dus die batamantas zijn geen overbodige luxe.
    Gelukkig is meneer of mevrouw hond, uit zichzelf bijdehand genoeg om het te snappen!

  2. Ja inderdaad, jullie hebben een nieuwe hond, wat fijn!!!! Jullie vorige schat kan niet vervangen worden, maar toch het leed verzachten, eigenlijk zou het leuk zijn, als jullie een foto zouden plaatsen van de nieuwe aanwinst mét batamanata!!!!

  3. heb ik iets gemist? Hebben jullie een nieuwe hond?? Heerlijk!! en laat hem of haar maar lekker genieten van de warme batamanta. 🙂

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken