skip to Main Content
Nederlandse drugsbende opgerold in Málaga na vondst cocaïne in bananen
Canal Sur

Nederlandse drugsbende opgerold in Málaga na vondst cocaïne in bananen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Grote Nederlandse drugsbende opgerold in Málaga

Canal Sur

MÁLAGA – De Spaanse politie is bij een actie deze week op de grootste hoeveelheid gesmokkelde cocaïne ooit in de provincie Málaga en op een na grootste in heel Spanje gestuit. Deze drugs werden door een bende criminelen bestaande uit voornamelijk Nederlanders via een partij fruit bestaande uit hoofdzakelijk bananen afkomstig uit Zuid Amerika Spanje binnen gesmokkeld.

Er werd door de agenten 6.310 kilo aan cocaïne aangetroffen wat een waarde heeft van 360 miljoen euro maar eenmaal gekort en verdeeld tenminste 1 miljard euro waard kan zijn. Deze drugs werden gevonden in een lading fruit die vanuit Costa Rica geïmporteerd werd en als bestemming Spanje, Portugal en Nederland had. De drugs werden gevonden in een loods in het industrieterrein Santa Teresa in Málaga.

Bij de gezamenlijke actie van de Policía Nacional en Guardia Civil werden 16 personen aangehouden, hoofdzakelijk Nederlanders die als verantwoordelijke worden gezien van deze drugsbende. De Nederlanders konden uiteindelijk aangehouden worden omdat ze er een zeer luxe leventje op na hielden waardoor ze zichzelf als verdachten bestempelden en er een groot onderzoek naar hen en hun activiteiten werd geopend.

De bende had diverse distributiebedrijven in Badajoz opgekocht die door de Nederlanders gebruikt werden voor de transport van de drugs. Deze kwamen aan via de haven van Limon in Costa Rica in de haven van Setubal in Portugal waarna de drugs werden opgeslagen in een loods in Málaga.

Het onderzoek van de politie was moeilijk omdat er in totaal 70 containers met hoofdzakelijk bananen waren binnengekomen en ergens in die containers zaten de drugs verstopt. Een deel van de actie van de politie is op onderstaande video te zien.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Waren dit Nederlandse Nederlanders mensen met slechts één paspoort of waren het Marokkanen die ook een Nederlands paspoort hebben?

  1. Ook in Nederland worden veel misdaden gepleegd door Nederlanders, maar als je dan de namen voorbij ziet komen is gerede twijfel op zijn plaats.

  2. Ik snap waar je op doelt Leendert, maar toevallig weet ik van een paar mensen die zich met deze smerige handel bezig hielden in het verleden en dit waren allemaal Nederlanders, met een NL paspoort en zo blank als ze maar komen.
   En neen, ik ben daar niet mee bezig.
   Dit soort figuren gaan over lijken en moeten gewoon gepakt worden en dat is nu deels gebeurd. Dat ze er nog maar velen mogen pakken, want die lui denken echt dat ze als een paar maffia bazen de wereld hier een de kust, hun wil op kunnen leggen.
   Weg ermee, ze bezorgen ons allemaal een zeer slechte naam!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken