skip to Main Content
Onderzoek voornemen om te stemmen laat de PSOE als winnaar uit de stembus komen
123rf

Onderzoek voornemen om te stemmen laat de PSOE als winnaar uit de stembus komen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Onderzoek voornemen stemmen met PSOE als winnaar

123rf

MADRID – Uit de laatste gegevens van de CIS barometer van het Centro Investigaciones Sociológicas blijkt dat als er aan de Spanjaarden gevraagd wordt naar het voornemen om te stemmen de PSOE-partij met grote voorsprong zou winnen. Terwijl de socialistische PSOE dit als beloning ziet voor het harde werk na de motie van wantrouwen afgelopen juni, zien de oppositiepartijen PP en C’s dat heel anders en kunnen ze alleen maar lachen om deze fabelachtige uitslag, aldus beide partijen.

Als het aan de barometer van het CIS over de maand oktober ligt en wanneer er aan de Spanjaarden gevraagd wordt naar het voornemen om te stemmen, dan wint de PSOE dat met 31,6% van de stemmen. Dat is veel meer dan Ciudadanos (C’s) die als tweede eindigt met 21% en de Partido Popular (PP) als derde met 18,2% wat nog altijd meer is dan Unidos-Podemos die eindigt op de vierde plaats met 17,3% van de stemmen.

Terwijl de PSOE de uitslag van de barometer van oktober viert en ziet als een beloning voor het harde werk, spreken de oppositiepartijen PP en C’s van schande en hebben ze het CIS onderzoeksbureau omgedoopt tot de verkiezing-spreekbuis van de PSOE. Ze geloven er helemaal niets van en zien deze uitslag dan ook niet als belangrijk.

De PSOE heeft volgens de barometer van oktober haar positie ten opzichte van het voornemen om te stemmen in september verbeterd, van 29,9% naar 31,6%, iets dat volgens de oppositie onmogelijk is. In september eindigden de PP en C’s beiden nog op 20,4% maar nu in oktober is de Ciudadanos partij gestegen naar 21% maar is de PP gezakt naar 18,2%.

Bij de waardering van de politieke leiders van de grootste partijen scoort Pedro Sánchez van de PSOE ook beter dan de andere leiders met een cijfer van 4,16. Albert Rivera van Ciudadanos staat met 3,81 op de lijst gevolgd door Pablo Iglesias van Podemos met 3,29 en als slechtste Pablo Casado van de Partido Popular met een cijfer van 3,25.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. De huidige overheid heeft de werkwijze van het CIS dusdanig aangepast dat PSOE er beter voor komt te staan en PP slechter. Gemanipuleerde resultaten dus, niks nieuws in de Spaanse politiek.

 2. Als ik me niet vergis, toen Rajoy nog president was, riepen er hier een hele hoop, dat er geen scheiding van machten was. Dus de PP regering en de rechters in de Catalaanse kwestie waren 1 pot nat.
  Nou staat die Sanchez zich openlijk te bemoeien met de rechtspraak en te zeggen dat hij de aanklacht van rebellie niet terecht vind en nu blijft het stil? Wat een konten likker is dat zeg, hij heeft steun van 2 Catalaanse partijen nodig om zijn begroting erdoor te krijgen en nu knuffelt hij ze bijkans dood. Ja, hij stuurt zijn paardenstaart maatje dan erheen zodat hij zelf zijn handjes niet vies hoeft te maken, maar man man, wat een vertoning.
  Paar maanden geleden steunt hij nog het artikel 155 en nu hij ze nodig heeft, is alles vergeven en vergeten.
  Ja ja, het is en blijft politiek, maar deze man heeft wel vanaf dag 1 laten zien wat een enorme draaikont hij is, alles om maar met zijn gemanicuurde kont op het pluche te kunnen blijven zitten.
  En nog 1 persoonlijke tip voor hem, neem eens een cursus zelfbeheersing, hij laat zich zo simpel uit de tent lokken en dan moet je zijn ogen en zijn kaakspieren eens zien…let maar eens op de volgende keer als hij uitgedaagd wordt…..hij maakt alles persoonlijk naar mensen toe, staat ze live op TV gewoon uit te maken voor rotte vis.
  Zo slecht voor iemand die zich zelf zo geweldig vind.
  Nogmaals ik heb echt geen politieke voorkeur hoor, maar kijk er als toeschouwer naar en dan denk ik, Spanje kijk uit, Sinterklaas komt echt uit Spanje, en hij noemt zich momenteel President van Spanje. Uitdelen wat er niet is en straks mag een ander weer de ellende opruimen.

   1. Een pot nat als je het mij vraagt. Sanchez is puur uit op macht (=geld), hij beloofde noeuwe verkiezingen en is nu uit zijn zetel niet weg te krijgen. PP en PSOE liegen, bedriegen en kontdraaien ongeveer even veel.

    En zie Zapatero zakendoen met Maduro. Wie weet is de PP alleen meer corrupt dan PSOE omdat ze langer aan de macht zijn geweest en dus langer de kans hebben gehad om corrupt te zijn.

    1. Toch is de waarheid anders en dat spreekt in boekdelen aangezien weet ik niet hoeveel corrupte figuurtjes van de PP al opgedoekt zijn. Dat ziet ik bij de PSOE niet zo snel gebeuren. De PP is echt 100% verrot. Het liefst ziet ik PSOE ook niet aan de macht maar het is en blijft beter dan de PP en dus beter voor het Spaanse volk die nu tenminste weer een beetje kan ademhalen.

     1. PSOE heeft ook zeer veel schandalen aan de kont, corruptie hier in Andalusia.
      Al 2 ministers weg, 3de bijna en Sanchez is ook nog dubieus met zijn achtergrond qua studie etc heh.
      En wat Anton zegt is volledig juist.
      Hij beloofde van alles en doet dat nog en zodra iets anders hem beter uitkomt gaat hij de andere kant op.
      Of er iets beters te vinden is, dat laat ik in het midden, maar hij is niet voor niets vrij recent al eens opgestapt als partijleider heh, en daarna weer terug gekomen en dan nog eens op slinkse wijze aan de macht gekomen….Legaal, jazeker, wenselijk, denk ik niet.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken