skip to Main Content
Geen adopties zwarte katten rondom Halloween om rituelen te voorkomen
Pixabay

Geen adopties zwarte katten rondom Halloween om rituelen te voorkomen

BARCELONA – Diverse asiels en dierenopvangcentra in Barcelona en op andere plaatsen in Spanje zullen deze dagen geen zwarte katten in adoptie geven vanwege de angst om rituelen vanwege Halloween en Allerheiligen op 31 oktober en 1 november. De katten opvangcentra en asiels hebben regelmatig rond deze data te maken met verzoeken om zwarte katten maar zij hebben daar geen vertrouwen in.

Normaal gesproken worden zwarte katten het minst geadopteerd vanwege het bijgeloof maar rond specifieke data zoals Halloween en Allerheiligen krijgen dierenasiels en opvangcentra vaak te maken met verzoeken om zwarte katten. Deze worden volgens de geruchten soms gebruikt bij diverse rituelen rond deze data en dat willen de dierenbeschermers voorkomen.

In Barcelona zijn diverse opvangcentra zoals Jardinet dels Gats in de wijk Raval en de door de Nederlandse Yolanda van Amersfoort gerunde Gats de Grácia in de gelijknamige wijk van Barcelona die geen zwarte katten in adoptie geven uit angst voor rituelen. Van Amersfoort is al 20 jaar bezig met katten in Barcelona en heeft al van alles gehoord maar zelf nog niets gezien.

Terwijl de asiels en opvangcentra van katten geen zwarte exemplaren in adoptie geven roepen ze op de sociale media ook op om zwarte katten binnen te houden rond deze dagen omdat deze van straat gehaald kunnen worden om ze daarna te gebruiken bij rituelen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken