Geen adopties zwarte katten rondom Halloween om rituelen te voorkomen

Zwarte katten niet in adoptie vanwege rituelen Halloween
Beeld: Pixabay

Geen adopties zwarte katten rondom Halloween om rituelen te voorkomen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Diverse asiels en dierenopvangcentra in Barcelona en op andere plaatsen in Spanje zullen deze dagen geen zwarte katten in adoptie geven vanwege de angst om rituelen vanwege Halloween en Allerheiligen op 31 oktober en 1 november. De katten opvangcentra en asiels hebben regelmatig rond deze data te maken met verzoeken om zwarte katten maar zij hebben daar geen vertrouwen in.

Normaal gesproken worden zwarte katten het minst geadopteerd vanwege het bijgeloof maar rond specifieke data zoals Halloween en Allerheiligen krijgen dierenasiels en opvangcentra vaak te maken met verzoeken om zwarte katten. Deze worden volgens de geruchten soms gebruikt bij diverse rituelen rond deze data en dat willen de dierenbeschermers voorkomen.

In Barcelona zijn diverse opvangcentra zoals Jardinet dels Gats in de wijk Raval en de door de Nederlandse Yolanda van Amersfoort gerunde Gats de Grácia in de gelijknamige wijk van Barcelona die geen zwarte katten in adoptie geven uit angst voor rituelen. Van Amersfoort is al 20 jaar bezig met katten in Barcelona en heeft al van alles gehoord maar zelf nog niets gezien.

Terwijl de asiels en opvangcentra van katten geen zwarte exemplaren in adoptie geven roepen ze op de sociale media ook op om zwarte katten binnen te houden rond deze dagen omdat deze van straat gehaald kunnen worden om ze daarna te gebruiken bij rituelen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.