Het Spaanse woord of zin van de dag (126)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (126)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Maandag 26 oktober

El lunes 26 de octubre 2020
uitspraak: el loenes beentisees de oktoebre dosmielbeente

Antwoord op de oefening van vrijdag: omdat wij als Nederlanders en Vlamingen vaak onze naam moeten spellen in het Spaans is het handig om te kunnen spellen.

Ik vind niet noodzakelijk om je aan de vaste taalregels te houden, zoals Alpha, Bravo, Delta, Charlie, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliet, Kilo, Lima, Mike tenzij je dat makkelijk vindt, want dan moet je het vooral doen. Dit zijn tevens de internationaal gebruikte woorden om te spellen.

Maar als is het voor jou onmogelijk om het in je hoofd te stampen, dan zeg ik, zoek woorden die voor jou makkelijk te onthouden zijn en te begrijpen zijn voor Spanjaarden. Dat betekent dat iedereen een ander antwoord op deze oefening zal hebben. Maar dat geeft niks, het is handig om het een keer gedaan te hebben voor het geval je moet spellen.

A.s. vrijdag doen we de andere helft van het alfabet.

A – Año / B – Barcelona / C – Cádiz / D – Día / E – Extra / F – Fuente / G – Gente / H – Hotel / I – India / J – Jamón / K – Kilo / L – Labios / M – Madrid – dit zijn slechts voorbeelden en je kan dit natuurlijk helemaal zelf naar eigen wens invullen.

Ga naar de inhoud