menu: rubrieken, zoeken & meer

Vanaf dinsdag regionale lockdown in de autonome regio Aragón

Vanaf dinsdag regionale lockdown in de autonome regio Aragón
Beeld: Gobierno de Aragón

Vanaf dinsdag regionale lockdown in de autonome regio Aragón

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De regionale overheid van de autonome regio Aragón heeft op maandag bekendgemaakt dat vanaf dinsdag 27 oktober de hele autonome regio te maken heeft met een regionale lockdown. Dat betekent dat vanaf dinsdag niemand meer de autonome regio binnen mag komen of mag verlaten. Deze lockdown is juridisch mogelijk dankzij de landelijke noodtoestand die de Spaanse regering zondag 25 oktober afkondigde.

Slechts een week geleden op 21 oktober werd aangekondigd dat de steden Zaragoza, Huesca en Teruel in een lockdown terecht waren gekomen. Op dat moment werd ook de regionale alarmfase 3 afgekondigd voor de hele autonome regio Aragón. Maar het aantal besmettingen of geïnfecteerde personen bleef stijgen en dus heeft men het besluit genomen om vanaf dinsdag 27 oktober de hele autonome regio in een lockdown te doen.

De regionale lockdown gaat in op dinsdag 27 oktober om 00 uur en zal tot 9 november (15 dagen) gelden. Inwoners van de autonome regio mogen de regio niet verlaten om bijvoorbeeld naar Catalonië, Navarre of Castilla-La Mancha te reizen maar mogen binnen de autonome regio wel reizen. Dat geldt echter niet voor de inwoners van de steden Zaragoza, Huesca en Teruel die al in een lockdown zaten en hun steden niet mogen verlaten.

Verder hoeft men niet in een verplicht thuisisolement maar geldt wel de landelijk ingevoerde avondklok van 23 tot 6 uur. De horeca en winkels moeten om 22 uur sluiten.

Als men op doorreis is door de regio Aragón mag dat wel mits men niet stopt en van een autonome regio naar een andere gaat.