Search
menu
Search

Vader-zoon ruzie leidt tot drie doden en gewonden na schietpartij in Spanje

Vader-zoon ruzie leidt tot drie doden en gewonden na schietpartij in Spanje
Beeld: Europa Press

Vader-zoon ruzie leidt tot drie doden en gewonden na schietpartij in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CIUDAD REAL – In de gemeente Argamasilla de Calatrava in de provincie Ciudad Real in Castilla-La Mancha heeft een man die in het wilde weg om zich heen schoot gezorgd voor drie doden en diverse gewonden. De Spaanse kranten schrijven over een ruzie tussen vader en zoon wat de aanleiding was voor het rond zich heen schieten van de 52-jarige zoon die zelf door de politie werd doodgeschoten terwijl zijn 81-jarige vader gewond raakte.

De schutter begon woensdagmorgen rond 10.30 uur na een ruzie met zijn vader wild om zich heen te schieten op straat waarna hij zich in een woning verschanste en doorging met schieten. Een buurman probeerde zaak te sussen en raakte daarbij gewond terwijl ook de vader van de 52-jarige Alfonso gewond raakte. De andere gewonden zijn politieagenten van de Guardia Civil en lokale politie.

Helaas raakten de rondvliegende kogels een boer die zich in de nabijheid op zijn tractor bevond en daarbij overleed. Ook een lokale politieagent heeft de schietpartij van de man niet overleefd. Er hadden veel meer doden en/of gewonden kunnen vallen omdat de schutter in het wild om zich schoot waarbij hij ook voertuigen en hun inzittenden die zich op de CR-4116 weg bevonden kon raken.

De schutter had een geweer van groot kaliber met een telescopisch vizier waarvan de kogels in staat waren zowel kogelvrije vesten als voertuigplaten te doorboren. Uiteindelijk moest de Guardia Civil de lokale politie helpen en werd de schutter doodgeschoten door een scherpschutter van de Guardia Civil.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?