skip to Main Content
Catalaans gezondheidspersoneel opgeroepen om te staken deze week
Archieffoto

Catalaans gezondheidspersoneel opgeroepen om te staken deze week

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Vakbonden hebben meer dan 15.700 medewerkers in de Catalaanse gezondheidszorg opgeroepen om deze week het werk neer te leggen om mee te doen aan de stakingen die gepland staan. Zo willen de vakbonden staken op 26, 27, 28 29 en 30 november vanwege de degradatie in de gezondheidszorg en het gebrek van personeel in de autonome deelstaat Catalonië.

Het gaat bij deze stakingen om het personeel van de Servei Català de la Salut (CatSalut) bestaande uit zo’n 10.000 medewerkers in 53 ziekenhuizen, bij 86 eerste hulp posten, 50 sociale gezondheidscentra en 25 centra voor geestelijke gezondheidszorg.

Het gaat ook om 5.700 leden van de vakbonden Metges de Catalunya (MC) en Institut Català de la Salut (ICS) waaronder huisartsen, kinderartsen, tandartsen en gynaecologen.

Ondanks dat er duizenden mensen die in de ziekenzorg sector werken in Catalonië het werk zullen neerleggen zal er toch een minimale dienstverlening zijn in de ziekenhuizen en medische centra in Catalonië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Bij het lezen van dit artikel zullen ‘sommigen’ ten onrechte denken dat dit een regionale aangelegenheid is, maar de ontevredenheid van het medische personeel is een nationaal probleem. De ‘Confederación Estatal de Sindicatos Médicos ‘ sluit een algemene staking van de gezondheidszorg niet uit. “Los médicos deciden en dos semanas si convocan una huelga nacional” luidt het.

  1. Juan74, het zijn de waardeloze arbeidsvoorwaarden in Spanje.
   Zelfs een zojuist gediplomeerde verpleger/verpleegster wordt in Spanje een prutsalaris geboden met een contract tot een bepaalde tijd, wat vaak niet verlengd wordt.
   Een aanmerkelijk % van de zojuist gediplomeerde verpleegsters zoeken dan ook hun heil in Engeland en/of andere landen van Noord-Europa, waar ook al gebrek is aan verplegend personeel.

     1. Ik ook niet Piet. Ik ken persoonlijk enkele mensen vh verplegend personeel die stuk voor stuk zijn uitgeweken naar Wallonië orv betere arbeidsvoorwaarden (lees: hogere verdiensten).
      Maar ja, als men te pas en te onpas wat links hier plaatst wanneer het die iemand het best uitkomt..
      als de links geëindigd waren op …es was het wellicht wéér fake nieuws

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken