skip to Main Content
FC Barcelona verdediger Piqué moet boete betalen vanwege punten op rijbewijs
Archieffoto

FC Barcelona verdediger Piqué moet boete betalen vanwege punten op rijbewijs

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De FC Barcelona verdediger Gerard Piqué heeft van de rechter in Barcelona een boete gekregen van 48.000 euro omdat hij door de politie van de weg werd gehaald terwijl hij reed met een rijbewijs zonder punten. Alle beschikbare punten van het rijbewijs van Piqué waren al ingenomen vanwege andere verkeersovertredingen en dus mocht hij, net zoals elke andere persoon met een rijbewijs zonder punten, niet deelnemen aan het verkeer.

In een sessie van nog geen 15 minuten accepteerde de FC Barcelona speler de boete van 48.000 euro (er werd een boete gevraagd van 72.000 euro) vanwege een strafbaar feit aangezien hij in zijn auto reed terwijl hij geen punten meer op zijn rijbewijs had. Iemand die alle 12 punten kwijt is mag niet meer deelnemen aan het verkeer aangezien hij geen gemotoriseerd vervoermiddel mag besturen.

We hebben het in dat geval niet alleen over een auto maar ook over een scooter, motor, elektrische fiets en andere vervoersmiddelen waar een motor in zit. In het geval van Piqué werd hij op 31 augustus dit jaar door de Guardia Urbana van de weg gehaald en kreeg hij een boete waarna hij werd opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Vervolgens bleek dat de FC Barcelona verdediger al sinds 13 juli 2017 (dus meer dan een jaar) wist dat hij geen punten meer had op zijn rijbewijs.

Gerard Piqué zal dus vanaf nu een taxi moeten nemen om naar de training van FC Barcelona te gaan of als er een wedstrijd gespeeld wordt in het Camp Nou. Uiteraard kan hij ook vragen of zijn vriendin en zangeres Shakira hem wil brengen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Het rijbewijs in Spanje[/su_note]

Puntensysteem Spanje

Het rijbewijs met punten werd in Spanje ingevoerd op 1 juli 2006. Iedere eigenaar van een rijbewijs krijgt 12 punten maar diegene die minder dan een jaar hun rijbewijs hebben krijgen 8 punten.

Bij eventuele sancties kunnen er op het rijbewijs punten worden ingehouden waarbij dat van een punt tot zes punten kan gaan. Mocht men alle punten kwijtraken dan verliest men het rijbewijs voor zes maanden waarna men opnieuw een examen moet doen.

Rijdt iemand echter gedurende drie jaar zonder puntenverlies dan krijgt deze persoon er 3 punten bij tot een maximum van 15 punten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Krijgt hij dan zijn rijbewijs terug, of wat ? Rijbewijs uit het buitenland, mijn broer heeft er zo een, (Belgie¨) woont al 5 jaar in Spanje. Heeft ook een Spaans rijbewijs, maar bij overtredingen met puntenverlies gebruikt hij altijd zijn Belgisch rijbewijs.

  1. dat kan normaal niet , want als ge een spaans rijbewijs aanvraagt ,wordt het belgisch rijbewijs ingehouden en vernietigt ,ik heb het mijne in ieder geval niet mogen houden , blijkbaar een scheve weegschaal ,gelijk overal

  2. Je kan geen 2 rijbewijzen tegelijk hebben of het is uit Belgie of uit Spanje, maar als je al 5 jaar in Spanje woont moet het rijbewijs Spaans zijn en heb je dus het punten rijbewijs. Ik heb 15 punten op mijn rijbewijs wat ik graag wil behouden dus probeer ik mijzelf altijd netjes aan de regels te houden.

  3. Beste Chris,
   Laat ik u uit de droom helpen, want deze vlieger gaat niet op.
   Los van het feit dat ik niet begrijp dat uw broer over twee rijbewijzen beschikt, ga ik er vanuit als hij hier al 5 jaar woont, dat hij over een NIE beschikt.
   Op het moment dat er aanleiding is om punten van het rijbewijs te schrappen en uw broer beschikt niet over een Spaans rijbewijs, dan worden die punten aftrek centraal bijgehouden met zijn NIE als off. document.
   Op het moment dat hij op enig moment over een Spaans rijbewijs gaat beschikken, wordt de punten aftrek alsnog vereffend.

   Bij mijn weten kan je in Spanje alleen over een Spaans rijbewijs beschikken als je je in dit geval Belgische rijbewijs inlevert, dus ik denk dat uw broer over een rijke fantasie beschikt en anders verneem ik graag hoe het nu echt zit.

   1. Ach het zal niet zo lastig zijn om aan meerdere rijbewijzen te komen.
    Kan niet voor de Belgen onder ons spreken, maar weet wel hoe sommige Nederlanders het doen om aan 2 rijbewijzen te komen.
    De regels zijn heel simpel te omzeilen.
    Je zou het rijbewijs moeten omzetten naar in dit geval Spanje, als je 90 dagen achtereen hier woont of op zijn minst ingezetene bent.
    Maar wie houdt bij waar je echt woont of het zetel hebt?
    Je kan heel eenvoudig in NL ingeschreven blijven en ook je inschrijven in Spanje.
    Want je vraagt een NIE aan, geeft met wat papieren zoals een huurcontract een adres op in Spanje en je woont hier.
    Je volgt alle stappen om je Spaanse rijbewijs te krijgen….
    Vervolgens ga je naar Nederland, op je NL adres of komt zogenaamd terug naar NL om er weer te gaan wonen.
    Je vraagt bij de RDW bewijs op dat je inderdaad je rijbewijs hebt gehaald ooit, blijft 10 jaar geldig. Je geeft je rijbewijs op als vermist of gestolen en je krijgt een nieuwe.
    Hoppaaaa zo heb je er eentje in NL en 1 in Spanje en ik denk dat ik het hier nog lastiger voorstel dan dat velen het in de praktijk doen??? Ja mensen, kom er maar vooruit en vertel het ons.
    Moraal van het verhaal, het is echt niet zo lastig om 2 rijbewijzen te hebben.
    Als je in Spanje een bon krijgt, kan je dan zeggen dat je net weer terug in NL was en dus gebruik maakte van dat rijbewijs….en dat met de NIE??
    Ach als je nergens je NIE ooit toont, gaan ze er in Spanje vanuit dat je na 5 jaar je niet gemeld te hebben er niet meer woont, dus dat is ook simpel.
    Zo zijn er vele wegen die naar Rome gaan heh.

    En NEEN, beste dames en heren, dit weet ik niet omdat ik gebruik maak dan dit soort mazen in de wetten, maar wel omdat ik weet hoe anderen het doen. Een deel van mijn activiteiten in Spanje is er op gericht om de NL overheid en de Spaanse overheid juist dit soort misstanden te helpen te voorkomen. Niet omdat ik een verrader ben, maar wel omdat ik een hekel heb aan mensen die de boel belazeren. En ik er geld aan verdien. Dat zelfde doen we met de mensen die hun geld op de verkeerde wijze hebben weggezet….is het illegaal dan moet je boeten, heb je een goede adviseur gehad, dan heb je niets te vrezen.

  1. Niettemin walgelijk en respectloos, maling aan de wetten hebben.
   Tijdens de middagpause in de catalaanse fabrieks-kantines zal hij daar enorm mee scoren, maar niet bij mij.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken