Search
menu
Search

Canarische Eilanden wil oplossing voor op strand gelegen hotel op Fuerteventura

Oeps ... foto ontbreekt!

Canarische Eilanden wil oplossing voor op strand gelegen hotel op Fuerteventura

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De regioregering van de Canarische Eilanden is in overleg met de demissionaire regering en Costas (de kust autoriteiten) wat betreft een vergunning van 120 jaar voor een op het Corralejo strand op Fuerteventura gelegen hotel.

Het gaat om hotel Oliva Beach van de hotelketen RIU dat middenin de duinen van het beschermde natuurgebied Corralejo is gelegen. Het Spaanse ecologische overgang ministerie wil dat de huidige vergunning, die door de PP aan het hotel werd gegeven tot het jaar 2089, opgeheven wordt of in ieder geval flink wordt ingekort. RIU wil het hotel renoveren maar het Ministerio de Transición Ecológica houdt dit vooralsnog tegen.

Het hotel werd gebouwd in de jaren zeventig toen er nog geen sprake was van het Parque Natural de las Dunas de Corralejo ofwel een beschermd natuurgebied. Het hotel werd in de jaren negentig door de RIU keten gekocht waarna de PP-regering in 1992 een nieuwe vergunning gaf voor 30 jaar, dit terwijl er toen al een kustwet (ley de costas), een wet uit 1988 om Spaanse kustlijn te beschermen, was in Spanje.

Vanaf 2018 zou het hotel moeten verdwijnen van het Corralejo strand. RIU besloot in 2007 samen met de regering van Zapatero (PSOE) dat men in 2017 met de sloop zou beginnen, de regering gaf toen 10 jaar verlenging maar wilde daar het Isla de Lobos voor terug. Toen Rajoy (PP) de regering overnam in 2013 besloot men RIU een 75-jarige verlenging te geven tot het jaar 2089.

Sinds 2017 wacht het RIU hotel op de vergunning om het hotel te renoveren maar tot nu toe hebben ze deze nog niet gekregen. De reden daarvoor is dat het Ministerio de Transición Ecológica nog nadenkt over of men de vergunning moet verlengen, iets waar de regionale overheid met de Costas en het ministerie over wil praten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?