Nederlandse toeriste is 14 miljoenste passagier Alicante vliegveld

Nederlandse toeriste is 14 miljoenste passagier Alicante vliegveld
Beeld: Europa Press

Nederlandse toeriste is 14 miljoenste passagier Alicante vliegveld

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Zoals we afgelopen weekend al schreven zou op maandag 25 november de 14 miljoenste passagier landen op het vliegveld Alicante-Elche. Het was toen nog niet zeker of deze passagier van een Transavia vlucht uit Nederland of Frankrijk afkomstig zou zijn maar uiteindelijk is het een Nederlandse toeriste geworden.

Het is een nieuw record van vliegtuigpassagiers op Alicante-Elche met 14 miljoen, een aantal dat nog nooit gehaald werd op het vliegveld van de Costa Blanca. Het was van te voren al bekend dat het om een passagier van een Transavia vlucht zou zijn.

Uiteindelijk gaat het om een Nederlandse toeriste die vanuit Eindhoven naar Alicante vloog en daar maandagmorgen arriveerde. In de Spaanse krant wordt geen melding gedaan om wie het gaat al is er wel een foto geplaatst van de vrouw die het record van vliegtuigpassagiers heeft verbroken.

UPDATE: Ge gelukkige 14 miljoenste passagier was de 68-jarige Lyda Kap die vanuit Eindhoven met drie uur vertraging (vanwege slecht weer) op een zonovergoten vliegveld Alicante-Elche landde.

In 2018 wist het regionale vliegveld van Alicante de 14 miljoen passagiers net niet te halen en bleef het aantal steken op 13.981.691 passagiers.

Het vliegveld Alicante-Elche heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. In 2012 ontving het regionale vliegveld van de Costa Blanca nog 8,9 miljoen passagiers, een aantal dat steeg naar 9,6 miljoen in 2013, 10 miljoen ion 2014, 10,6 miljoen in 2015, 12,3 miljoen in 2016 en 13,7 miljoen in 2017.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.