menu: rubrieken, zoeken & meer

Cruisemaatschappij MSC accepteert alleen nog volledig gevaccineerde passagiers

Cruisemaatschappij MSC accepteert alleen nog volledig gevaccineerde passagiers
Beeld: YouTube Screenshot

Cruisemaatschappij MSC accepteert alleen nog volledig gevaccineerde passagiers

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Passagiers die deze winter met een cruise van MSC Cruises willen reizen vanuit de haven van Barcelona moeten volledig gevaccineerd zijn. Herstelde en geteste passagiers worden niet meer toegelaten aan boord van de MSC Grandiosa en MSC Fantasia. Gasten van 2-11 jaar die niet in aanmerking komen voor vaccinatie kunnen reizen met een PCR of antigeentest binnen 48 uur voor vertrek van het schip. Gasten jonger dan 2 jaar hebben geen enkele vereiste nodig.

De passagiers die deze winter met een van de twee cruiseschepen een Middellandse-Zeetocht willen maken moeten minimaal 14 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd zijn. Het gaat om dezelfde regels die al gelden voor de cruiseschepen in Noord-Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten. Alle passagiers moeten daarnaast ook een negatieve PCR of antigeentest uitslag van maximaal 72 uur overhandigen voor het aan boord gaan.

De nieuwe maatregelen komen bovenop de bestaande gezondheids- en hygiënevoorschriften die MSC Cruises in de zomer van 2020 voor het eerst heeft ingevoerd en die volgens de rederij momenteel het protocol is dat in de branche wordt gevolgd.

De vaccinatie-eis geldt voor twee cruiseschepen die deze winter vanaf 4 december vanuit de haven van Barcelona opereren. De MSC Grandiosa vertrekt vanuit de haven van Barcelona voor een reis van zeven nachten met stops in de havens van Marseille, Genua, Civitavecchia, Palermo en Valletta en keert terug naar de Catalaanse hoofdstad. De MSC Fantasia, die ook vanuit Barcelona vertrekt, stopt in Marseille, Genua, La Spezia, Napels en Palma de Mallorca en terugkeert naar de basishaven in Barcelona.

De bovenstaande informatie is gehaald uit DIT ARTIKEL maar als wij naar de website van MSC Cruises kijken en de inschepingvereisten voor Schengen-landen vanaf 4 december 2021 dan zien we staan dat personen die in de afgelopen zes maanden hersteld zijn van COVID-19 en een negatief testresultaat kunnen overhandigen ook mogen reizen. Meer informatie is HIER te lezen. Verder is te lezen dat deze coronatest niet 72 uur maar 48 uur van tevoren mag worden afgenomen. Neem voor alle zekerheid voor het boeken contact op met MSC Cruises.