menu: rubrieken, zoeken & meer

Spanje annuleert vluchten Zuid-Afrika en Botswana vanwege nieuwe corona-variant

Spanje annuleert vluchten Zuid-Afrika en Botswana vanwege nieuwe corona-variant
Beeld: Vlag van Zuid-Afrika / 123rf

Spanje annuleert vluchten Zuid-Afrika en Botswana vanwege nieuwe corona-variant

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In navolging van zeven andere Europese landen en op aanraden van de Europese Commissie gaat Spanje het luchtruim sluiten voor vluchten vanuit Zuid-Afrika en Botswana. In Spanje wil men voorkomen dat de nieuwe en zeer besmettelijke Afrikaanse variant van Covid het land binnenkomt.

Op dinsdag 30 november moet het verbod op vluchten vanuit Zuid-Afrika en Botswana in de wekelijkse Ministerraad worden aangenomen waarna een verbod komt op vluchten vanuit en naar deze landen. Tot die tijd moeten alle passagiers die uit deze landen komen een negatieve antigeentest of PCR-test uitslag laten zien en een vaccinatiecertificaat hebben.

Tot nu toe hebben naast Spanje ook Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Kroatië de opschorting van vluchten aangekondigd. In België is het eerste besmettingsgeval met B.1.1.529 (ook wel NU genoemd) gemeld terwijl in Spanje geschreven wordt dat er nog geen gevallen bekend zijn.

Er is nog niet heel veel bekend over deze nieuwe corona-variant maar men weet wel dat er 50 mutaties zijn. Volgens experts is deze nieuwe variant gevaarlijker en besmettelijker en kan het goed mogelijk zijn dat de huidige corona-vaccins niet werken tegen de ‘Nu’ of B.1.1.529-variant.