skip to Main Content

Buitenlanders Mijas moeten stemmen vindt de PSOE

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MIJAS – (Else Beekman) Bijna de helft van alle inwoners van Mijas is van buitenlandse afkomst. Een zeer belangrijke groep dus om rekening mee te houden met de gemeenteverkiezingen. De lokale afdeling van de PSOE is daarom, net als de andere partijen in de gemeente, begonnen met een campagne.

In mei volgend jaar worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden en daarbij hebben ook buitenlanders het recht hun stem uit te brengen. Inwoners afkomstig uit de EU-landen hadden dat recht al maar ook mensen uit landen waar Spanje een verdrag mee heeft afgesloten, Columbia, Chili, Ecuador, Paraguay, Peru, Bolivia, Nieuw Zeeland, IJsland en Noorwegen, mogen naar de stembus als ze vijf jaar hier wonen. Maar daarvoor moet men zich wel inschrijven in het kiesregister bij de gemeente. Aangezien er in Mijas 25.000 buitenlanders van boven de 18 wonen is het er de politieke partijen alles aan gelegen om hun stemmen te winnen en dus nu al een voorlichtingscampagne te beginnen over het kiesregister.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend