skip to Main Content

Energierekening stijgt 10% op 1 januari

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De consumentenbond FACUA zegt dat de energierekening met ingang van januari ongeveer 10% hoger zal zijn, per jaar betekent dat voor een gemiddeld gezin ruim 60€ meer. In 3,5 jaar tijd zijn de prijzen met 48% gestegen.

Als het ministerie van Industria, Turismo y Comercio de prijsverhoging goedkeurt betekent dat dat de prijs met 10% omhoog gaat, voor de gemiddelde gebruiker betekent dat een maandbedrag van ongeveer 56 euro.

In 2007 was de gemiddelde maandrekening nog 38,07€. Volgens de  consumentenbond heeft deze regering niets anders gedaan dan de energieprijzen verhogen om op die manier de belangen van de energiebedrijven te bevredigen. Hetzelfde zou volgens de bond gebeuren met de telefoniebedrijven.

De regering houdt absoluut geen rekening met de consument en geeft geen openheid van zaken over het vergunningensysteem om op de energiemarkt te mogen functioneren,” aldus FACUA.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend