skip to Main Content

Regering wil 300 euro miljoen besparen op geneeskundige voorschriften

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Rogillio) Regering wil € 300 miljoen besparen op geneeskundige voorschriften die afgegeven worden door dokters van de Sociale Zekerheid. Vanaf het begin 2011 zal de patiënt de precieze dosis meekregen van bij de apotheker. In de plaats van een pak van 24 pillen mee te krijgen als er een behandeling is van 15 dagen krijgt men dan nog 15 pillen.

Deze werkwijze zou toelaten om een besparing toe doen van € 300 miljoen. De regering denkt dat tijdens de eerste drie maanden van 2011 de verpakkingen van 210 types van antibiotica kunnen aangepast worden aan de individuele behoeften van de patiënten.

De nieuwe maatregel zal niet van kracht worden voor alle soorten medicatie maar enkel voor de meest voorgeschreven soorten pillen zoals antibiotica en pijnstillers. Deze werkwijze moet ook de gevaarlijke praktijk van zelfmedicatie mee aan banden leggen.

Wanneer er geen verpakkingen zijn die het gewenste aantal pillen bevatten dat moet de apotheker een verpakking openen om het juiste aantal tabletten te kunnen afleveren.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top

Send this to a friend