skip to Main Content
Dit zijn onze “Después Navidad” tips voor na de kerstdagen

Dit zijn onze “Después Navidad” tips voor na de kerstdagen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Avonden, en in Spanje soms weken, van grote maaltijden en alcohol zal te merken zijn bij de meeste mensen. Kerstavond is meestal de grootste calorieën aanval terwijl de bedrijfsetentjes, kerstborrel, familie reünies etc. ook niet een bepaalde positieve invloed hebben en voor extra kilo’s zorgen.

Niet alleen het eten is de boosdoener maar ook het alcohol wat zo gedronken wordt tijdens de feestdagen. Om maar wat aan te geven: Een glas vino heeft 83 calorieën, cava 87 calorieën en sidra 69 calorieën. We zullen niet eens de calorieën vermelden van de Turrón en andere zoetigheden die men in Spanje eet met de kersdagen.

Hieronder vermelden wij enkele tips die volgens portal de salud van de Spaanse overheid een hulpmiddel kunnen zijn om de extra feestdagen kilo’s weer weg te werken:

 • Probeer de dagen voor en na de feestdagen zo licht mogelijk te eten.
 • Tijdens de feestdagen kan men niet al te zware gerechten maken met kalkoen, vis, groente en fruit.
 • Het beste is het om aan tafel te gaan zitten en van te voren een of twee stuks fruit te eten zodat men niet al te veel honger heeft.
 • Probeer als dessert de industriële producten over te slaan en zelf toetjes te maken.
 • Traditionele Spaanse kerst zoetigheden zoals Turrón en marsepein kan men best nuttigen maar niet te veel om de grote hoeveelheid aan calorieën te vermijden.
 • Niet teveel alcohol drinken in te grote glazen en niet teveel mengen met gaseosas.
 • Als men toch vino drinkt, weet dan dat de rode wijn (tinto) minder dik maakt dan de witte (blanco).
 • Probeer dezelfde levensstijl vol te houden tijdens de feestdagen en veel te blijven bewegen.
 • Om extra kilo´s te vermijden kan men na een grote maaltijd een appelrijk dieet te volgen, uit de oven of vers.
 • Na de feestdagen dient men met het normale eetpatroon verder te gaan zonder al te veel uitschieters naar grote en speciale maaltijden.

Sterkte !!

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Het is niet de periode tussen de Kerst en Drie Koningen dat men het meest aankomt, maar de periode tussen Drie Koningen en de Kerst!?

 2. Gisteren heb ik gewoon 70% laten staan van alle rondes, niet normaal wat men naar binnenwerkt 🙂 En erna gaat het gewoon verder bij de koffie met de hele tafel vol met zoetigheden, ik houd het dan ook enkel maar bij een bakje koffie zonder suiker. Heb gisteren eigenlijk gewoon een normale hoeveelheid gegeten en ben dat ook van plan op 1 januari. En bij de 3 koningen slaat ik de Roscon en chocolade ook over en neem het bewuste bakje koffie zonder suiker. Dit doet ik al jaren en de Spaanse familie is het gewend.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken