Neppriester in Andalusisch dorp nog voor de Kerst ontmaskerd

Neppriester in Andalusisch dorp nog voor de Kerst ontmaskerd
Beeld: Diario SUr

Neppriester in Andalusisch dorp nog voor de Kerst ontmaskerd

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Het heeft 18 jaar geduurd maar uiteindelijk is de priester die eigenlijk geen priester is ontmaskerd. De Colombiaan Miguel Ángel Ibarra kwam in oktober 2017 naar het dorp Medina Sidonia in de provincie Cadiz. Dat deed hij in opdracht van het bisdom Santa Fe de Antioquia. Later is echter gebleken dat de man nooit als priester was gewijd.

Nadat de man in oktober 2017 vanuit Colombia naar Medina Sidonia was gekomen kwam er een tip binnen en kwam men in Columbia erachter dat MIguel Ángel nooit tot priester was gewijd en zijn ordinatiebewijs had vervalst. Voordat de neppriester naar Spanje kwam had hij al op verschillende plaatsen in zijn geboorteland gewerkt.

Toen het bisdom van Cádiz op de hoogte was gesteld van de situatie werd Miguel Ángel meteen ontslagen. Ook de inwoners van Medina Sidonia kunnen niet geloven dat de priester eigenlijk geen priester was. Miguel Ángel is meteen na zijn ontslag teruggestuurd naar Colombia om zich daar te verantwoorden.

Ondertussen weet men niet wat het motief was van de man om zich voor te doen als priester. Het is ook niet bekend of Miguel Ángel straf zal en kan krijgen voor zijn fraude.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.