Search
menu
Search

Neppriester in Andalusisch dorp nog voor de Kerst ontmaskerd

Oeps ... foto ontbreekt!

Neppriester in Andalusisch dorp nog voor de Kerst ontmaskerd

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Het heeft 18 jaar geduurd maar uiteindelijk is de priester die eigenlijk geen priester is ontmaskerd. De Colombiaan Miguel Ángel Ibarra kwam in oktober 2017 naar het dorp Medina Sidonia in de provincie Cadiz. Dat deed hij in opdracht van het bisdom Santa Fe de Antioquia. Later is echter gebleken dat de man nooit als priester was gewijd.

Nadat de man in oktober 2017 vanuit Colombia naar Medina Sidonia was gekomen kwam er een tip binnen en kwam men in Columbia erachter dat MIguel Ángel nooit tot priester was gewijd en zijn ordinatiebewijs had vervalst. Voordat de neppriester naar Spanje kwam had hij al op verschillende plaatsen in zijn geboorteland gewerkt.

Toen het bisdom van Cádiz op de hoogte was gesteld van de situatie werd Miguel Ángel meteen ontslagen. Ook de inwoners van Medina Sidonia kunnen niet geloven dat de priester eigenlijk geen priester was. Miguel Ángel is meteen na zijn ontslag teruggestuurd naar Colombia om zich daar te verantwoorden.

Ondertussen weet men niet wat het motief was van de man om zich voor te doen als priester. Het is ook niet bekend of Miguel Ángel straf zal en kan krijgen voor zijn fraude.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?