skip to Main Content
Neppriester in Andalusisch dorp nog voor de Kerst ontmaskerd
Diario SUr

Neppriester in Andalusisch dorp nog voor de Kerst ontmaskerd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – Het heeft 18 jaar geduurd maar uiteindelijk is de priester die eigenlijk geen priester is ontmaskerd. De Colombiaan Miguel Ángel Ibarra kwam in oktober 2017 naar het dorp Medina Sidonia in de provincie Cadiz. Dat deed hij in opdracht van het bisdom Santa Fe de Antioquia. Later is echter gebleken dat de man nooit als priester was gewijd.

Nadat de man in oktober 2017 vanuit Colombia naar Medina Sidonia was gekomen kwam er een tip binnen en kwam men in Columbia erachter dat MIguel Ángel nooit tot priester was gewijd en zijn ordinatiebewijs had vervalst. Voordat de neppriester naar Spanje kwam had hij al op verschillende plaatsen in zijn geboorteland gewerkt.

Toen het bisdom van Cádiz op de hoogte was gesteld van de situatie werd Miguel Ángel meteen ontslagen. Ook de inwoners van Medina Sidonia kunnen niet geloven dat de priester eigenlijk geen priester was. Miguel Ángel is meteen na zijn ontslag teruggestuurd naar Colombia om zich daar te verantwoorden.

Ondertussen weet men niet wat het motief was van de man om zich voor te doen als priester. Het is ook niet bekend of Miguel Ángel straf zal en kan krijgen voor zijn fraude.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken