skip to Main Content
Ruzie over vermeend zwart geld tussen ex PP lid Barcenas en president Rajoy duurt voort

Ruzie over vermeend zwart geld tussen ex PP lid Barcenas en president Rajoy duurt voort

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rajoy1MADRID – Nu meesteroplichter en ex PP penningmeester Luis Barcenas op borgtocht uit de gevangenis is vrijgelaten is het weer een verbale oorlog van welles en nietes tussen hem en de Spaanse resident Mariano Rajoy. De reden hiervoor is dar Barcenas zegt dat Rajoy wel degelijk wist van enveloppen met zwart geld aangezien hijzelf tenminste 90.000 euro op die manier heeft ontvangen, Iets wat Rajoy uiteraard ontkend.

Het zwart geld wat de president van Spanje Mariano Rajoy in enveloppen ontvangen zou hebben gebeurde toen hij nog minister was. Hij wist, net zoals andere PP leden, van het bestaan van een zwart geld boekhouding, iets wat iedereen bij de PP nu ontkend. Wel geeft men toe dat men verbouwingen aan het partijgebouw in Madrid heeft uitgevoerd met zwart geld waarover dus ook geen belasting is betaald.

Rajoy heeft maandag nog in een interview gezegd dat hij nooit enveloppen met zwart geld heeft ontvangen en dat hij ook niets wist van een boekhouding voor vermeend zwarte geld. Hij zegt daarnaast dat niet alleen hij niets weet van een zwart geld circuit bij de PP maar dat niemand binnen zijn partij hiervan af weet. Toch zijn er echter schriftelijke bewijzen die ergens anders naar wijzen, iets wat nog steeds onderzocht wordt door de rechter Ruz.

De vrijlating van Barcenas en de vermeende zwarte geld activiteiten bij de Partido Popular (PP) komen voor de politieke partij niet op het beste moment aangezien er dit jaar gemeente, regionale en wellicht nationale verkiezingen zijn in Spanje. ER wordt al enkele jaren gespeculeerd dat het niet pluis is bij de PP en er zijn dan ook al diverse politici die achter de tralies zitten vanwege fraude, oplichting en andere duistere zaken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken