skip to Main Content
Tien doden en twintig gewonden bij F-16 ongeval op NAVO basis Albacete

Tien doden en twintig gewonden bij F-16 ongeval op NAVO basis Albacete

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ongeval1MADRID – Bij een ongeval met een F-16 gevechtsvliegtuig op de basis Los Llanos nabij de stad Albacete, zijn maandag tien personen overleden en raakten er nog eens 21 gewond. Het ongeval gebeurde toen door nog onbekende oorzaak een Griekse F-16 bij het opstijgen neerstortte en terecht kwam op diverse stilstaande vliegtuigen.

Bij dit zware ongeval zijn acht Fransen en twee Grieken om het leven gekomen en raakten er 21 personen, 10 Fransen en 11 Italianen, gewond. Het ongeval vond plaats tijdens een internationale NAVO oefening op het militaire vliegveld Los Llanos in Albacete.

De doden en gewonden waren onder andere diverse piloten die klaarstonden om in hun vliegtuigen te stappen en omstanders waaronder onderhoudspersoneel. Er vonden vier grote explosies plaats toen het neerstortende vliegtuig terecht kwam op de gestationeerde vliegtuigen.

De overleden personen bij dit ongeval zijn niet de eerste in Spanje en zij voegen zich bij een te lange lijst. Er zijn sinds 1980 tenminste 93 militairen en piloten om het leven gekomen bij ongevallen. In juni 2014 vond er nog een ongeval plaats toen een Eurofighter Tiphoon neerstortte nabij een militaire basis in Sevilla waarbij de piloot om het leven kwam – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken