skip to Main Content
Vernieuwde wandelpad Caminito del Rey in Alora zal met Pasen opengaan

Vernieuwde wandelpad Caminito del Rey in Alora zal met Pasen opengaan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

caminito1ALORA – Goed nieuws voor al diegenen die nu al plannen hebben gemaakt om naar het ooit gevaarlijkste wandelpad ter wereld te gaan om de vernieuwde versie te ontdekken. Het Caminito del Rey zal officieel opengaan voor het publiek met de Semana Santa, Pasen, wat dit jaar valt tussen 29 maart en 5 april. Traditiegetrouw is dat een erg drukke tijd langs de Costa del Sol en provincie Malaga dus grote drukte wordt verwacht.

Het staat nu al vast, el Caminito del Rey zal een groot succes gaan worden. In de internationale pers wordt het gerestaureerde wandelpad al genoemd als belangrijkste bezienswaardigheid voor dit jaar en ook de Spanjaarden weten dat ze toch zeker wel eens naar Alora en dan met name het kleine gehucht El Chorro moeten gaan om de wandeling die ooit als levensgevaarlijk te boek stond, te maken.

Investering

Volgens de president van de Diputacion zal het wandelpad dus deze Pasen opengaan en daarnaast gratis te bewandelen. Dat wel, men moet zich eerst aanmelden en entreebewijs bemachtigen via deze website, waar het overigens nog niet mogelijk is om te reserveren maar waar wel veel informatie te vinden is over het wandelpad. De opening zal plaatsvinden nadat de Diputacion de Malaga en de diverse gemeentes meer dan 2 miljoen euro hebben uitgegeven aan de restauratie. In totaal echter heeft men ruim 11 miljoen euro ter beschikking om het gebied nog verder toeristisch aantrekkelijk te maken en meer investeringen te doen. 5 miljoen daarvan is voor het wandelpad en de rest voor vernieuwing van wegen, parkeerplaatsen en voorzieningen.

Onduidelijkheden

Volgens de website van el Caminito del Rey zouden bezoekers dus gratis de wandeling kunnen maken, dit terwijl er eerder gesproken werd van een entreebewijs van 8 euro. Daarnaast schrijft men nu dat het mogelijk zal zijn om zowel van de kant van el Chorro alsook de kant van Ardales het wandelpad te betreden terwijl eerder gesproken werd van een pad waarbij het wandelverkeer slechte een kant op kan. Er zouden dan bussen worden ingezet om de wandelaars van het eindpunt in Ardales terug te vervoeren naar het beginpunt in el Chorro.

Treinstations

Het kleine gehucht El Chorro heeft een klein treinstation waar nu regelmatig een trein stopt die van Malaga naar Ronda gaat. Dit treinstation heeft nu nog de naam El Chorro maar de gemeente Alora heeft aan Adif, de belangenbehartiger van de Spaanse treinstations, gevraagd om deze naam te veranderen in Caminito del Rey-El Chorro. Ook wil Alora dat het treinstation van de eigen plaats de naam Alora-Bermejo-Caminito del Rey zal krijgen om het toeristisch aantrekkelijker te maken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken