skip to Main Content
Zara eigenaar koopt gebouw in Madrid en wordt daarmee verhuurder aan concurrentie

Zara eigenaar koopt gebouw in Madrid en wordt daarmee verhuurder aan concurrentie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

granviaMADRID – Zara eigenaar en oprichter Amancio Ortega is Spanje’s rijkste inwoner en zijn fortuin is hij steeds meer aan het investeren in grote kantoor- en winkelpanden in Spanje. Eerder kocht Ortega al enorme gebouwen in Barcelona, Valencia en Madrid en nu komt daar een bekend gebouw bij in hartje centrum Madrid.

Het nieuwe gebouw van Armancio Ortega is aangeschaft door Pontegadea wat een investeringsbedrijf is wat van Inditex is, het moederbedrijf van alle activiteiten van Armancio Ortega. Het negen verdiepingen tellende gebouw uit 1924 ligt aan de Gran Via nummer 32 en werd door hem aangeschaft voor zo’n 400 miljoen euro, veel geld uiteraard maar voor de rijkste man van Spanje met een geschat vermogen van meer dan 40 miljard euro een habbekrats.

Het is een slimme investering die niet bedoeld is om een eigen Zara, Stradivarius of Massimo Dutti winkel te huisvesten maar slechts als investering. Hij is nu echter wel plots de eigenaar en verhuurder aan concurrentiebedrijven als H&M, Mango en binnenkort het Ierse kledingmerk Primark – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken