skip to Main Content
Nieuw corruptieschandaal waarbij de PP betrokken is, dit keer weer in Valencia
Foto: 20 Minutos

Nieuw corruptieschandaal waarbij de PP betrokken is, dit keer weer in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: 20 Minutos

Foto: 20 Minutos

VALENCIA – Middenin de vorming van een nationale regering waarin de Partido Popular (PP) verwikkeld is, heeft de Guardia Civil een actie uitgevoerd in het hoofdkantoor van de deelstaat Valencia waarbij agenten een inval deden en veel belastbaar materiaal in beslag werd genomen. Terwijl de PP bij de laatste landelijke verkiezingen de meeste stemmen kreeg zijn er nu weer politici aangehouden op verdenking van fraude, corruptie en omkoping in een regio waar de PP tussen 1991 en 2015 regeerde.

De politie heeft 25 mensen in voorlopige hechtenis geplaatst die betrokken lijken te zijn bij een grote corruptie- en fraudezaak waarin de PP partij verwikkeld is. De bekendste politicus is de ex president van de Diputacion Alfonso Rus. Er werden doorzoekingen gedaan in het hoofdkantoor van de PP waarbij alle aanwezigen gesommeerd werden niets meer aan te raken. Daarnaast zocht men naar bewijzen in het gemeentehuis van Valencia, daar waar de PP tussen 1991 en 2015 de dienst uitmaakte en wat nu geregeerd wordt door een coalitie van drie linkse partijen.

Naast het gemeentehuis in Valencia en het hoofdkantoor van de PP in dezelfde stad vonden er nog meer doorzoekingen plaats in de regio waaronder een haven en het provinciehoofdkantoor. In totaal deed de politie echter onderzoek in 33 locaties in de provincies Valencia, Alicante en Castellon.

Een van de bekendste PP politicus die is opgepakt is Alfonso Rus die tussen 2004 en 2015 de voorzitter was van de PP in de regio Valencia. Daarnaast bekleedde hij de functie van burgemeester van Jativa en had hij nog meerdere functies binnen de PP. Er zijn echter nog eens 24 andere medewerkers van de PP gearresteerd op verdenking van fraude, corruptie en omkoperij.

Het is de zoveelste keer dat er politici worden opgepakt voor fraude, hetzij van de PP of van andere politieke partijen. Feit is echter wel dat er de laatste jaren een flinke toename is geweest in corruptieschandalen waarbij de PP betrokken is geweest. Het vreemde is echter dat bij de laatste landelijke verkiezingen het de kiezers schijnbaar niets uitmaakt dat de PP zich schuldig maakt aan duistere praktijken aangezien de PP weer tot grootste partij werd gekozen met meer dan 7 miljoen stemmen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken