skip to Main Content
Ludieke (maar serieuze) actie van de separatisten: het Carles Puigdemont masker

Ludieke (maar serieuze) actie van de separatisten: het Carles Puigdemont masker

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Komende dinsdag 30 januari moet in principe de naar België gevluchte afgezette regiopremier Carles Puigdemont acte de presence geven in het Catalaanse Parlement om mee te kunnen stemmen voor zijn premierschap. Nu weet iedereen inmiddels dat dit nagenoeg niet mogelijk is omdat de door de Spaanse justitie gezochte Puigdemont dan meteen gearresteerd zou worden. Er is nu een nieuwe actie om wellicht de politie op het verkeerde been te zetten en om de afgezette regiopremier te steunen.

Vanuit de organisatie CataloniaLegion komt het initiatief om op dinsdag 30 januari om 14.00 uur in het Parc de la Ciutadella voor het Catalaanse parlementsgebouw zoveel mogelijk mensen te verzamelen waarbij iedereen een masker met het gezicht van Puigdemont moet dragen. Op Twitter wordt dat gepresenteerd met een foto van de film “V for Vendetta” waarop het beruchte en wereldbekende witte maskers te zien zijn, iets wat ook gebruikt wordt door de hackersbeweging Anonymous.

De organisatie roept de Puigdemont aanhangers op om de “careta de Carles Puigdemont” ofwel het masker van Puigdemont te downloaden en uit te knippen om vervolgens met dat masker op massaal te demonstreren voor het parlementsgebouw in Barcelona. En dat alles moet gebeuren onder het mom: We verdedigen de democratie, het parlement en de premier.

Aangezien we weten dat er ook veel Puigdemont aanhangers SpanjeVandaag lezen en ook vaak reacties geven op het nieuws uit Catalonië, bieden we de link aan waar het masker te downloaden is. Voor het geval men mee wil gaan manifesteren in Barcelona 😉

Volg deze LINK (Dropbox) om het uitknipbare masker te downloaden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 25 reacties
 1. Puigdemont heeft niemand geslagen en heeft van niemand iets gestolen.
  Waarom die gebetenheid om hem in een cel te steken? Een middeleeuws idee dat een land niet zou mogen splitsen? Een oud-kolonie die geen zelfstandigheid zou mogen verwerven?
  De man is verkozen en herverkozen; de kiezer heeft hem zijn politiek misdrijf gepardoneerd.

  Nederland is veel beter omgegaan met de verschillende gebieden die ze bezetten op andere continenten.

  1. Onafhankelijkheid kan niet vanwege de Spaans grondwet. Dat weten de Catalanen heel goed.
   En als je dan ook nog overheidsbeleid gebruikt voor een doel waarvan je weet dat het niet kan, ben je wel degelijk aan het stelen.

  2. Beste Luc. Je bent blijkbaar zeer slecht op de hoogte van wat Puigdemont en zijn kliek allemaal hebben uitgespookt. Het is een ergerlijke narcist die al lang bezig is met liegen en bedriegen om de macht te houden. Het is toch werkelijk van de zotte dat 10% méér Catalanen tegen onafhankelijkheid zijn en die separatistische minderheid maar door blijft drammen tot alles kapot is.

  3. Sinds wanneer was en is Puigdemont gekozen Luc?
   Je geeft keer op keer reacties, die nergens over gaan.

   Je hebt geen feiten kennis en je snapt er niets van.
   Puigdemont was niet gekozen want der herr Mas had hem als opvolger aangewezen, zonder enige vorm van verkiezing of democratie !
   En nu is hij ook nog niet gekozen, men schuift hem naar voren, maar ondertussen zijn de andere partijen wakker en weten ze dat ze beter een ander kunnen kiezen! En dat gaan ze ook doen,

   Spanje is geen bezetter hoor, je bent echt de weg kwijt.
   Het land is zo opgedeeld en is dat al eeuwen, de Separatisten schermen met iets dat in 400 jaar paar keer is voor gekomen, waarin de langste tijd dat ze ¨onafhankelijk¨waren ongeveer 1 week is geweest.
   Dus AUB hou ff op met je NVA gepraat hier, er is niets, er komt niets en er is nooit iets geweest…..

   Puigdemont is zo langzamerhand de nieuwe Adolf aan het worden, en mensen zoals jij zijn daar mede schuldig aan. Niemand zit op hem te wachten, niemand zat op hem te wachten en wij allemaal hopen dat hij de nieuwe koning van Vlaanderen zal worden, want dan hebben ze daar wat ze willen, een nieuwe hofnar die geen boodschap heeft en alleen zijn eigen zin wil doordrukken.

   AMEN!

   1. Het valt wel op: het zijn steeds weer dezelfde namen (of aliassen) van pro-seps die hier telkens weer hetzelfde afgezaagde liedje komen spelen. Ik heb hier op dit ‘reactie-forum’ van SV nog nooit een goed gefundeerde mening van deze clan gelezen. En met een gefundeerde mening bedoel ik gebaseerd op FEITEN en niet op fictie.

   2. Roger: van jou hebben we hier ook al genoeg gelezen over jouw voorkeur voor de seps én jouw haat tegen Spanje (Madrid, pp,…). En hieronder ben je dan ook weer bezig mensen zoals Carlos te beledigen. Je bent écht hypocriet bezig hoor hoor. Ik vermoed dat de redactie jouw reactie tgo Carlos wel zal verwijderen.
    Ik heb ettelijke jaren geleden eens voor de nva gestemd, puur uit protest. Dát zal niet meer gebeuren. Ik weet wat voor een duister agenda die hebben. Nogmaals: ik ben Vlaming maar wél een Vlaming in België en de (meeste) Catalanen wensen Catalaan te zijn in Spanje.

   3. Juan74 + Carlos: ik heb een klacht gestuurd naar SV in verband met het taalgebruik van “Dhr” Roger De Jaegher. Hopelijk reageert de redactie. Het is toch de bedoeling dat men zijn mening hier verkondigd op een beleefde manier nietwaar? Dat er gereageerd wordt op iemands mening of overtuiging dat kan en dat mag maar dat hoeft niet gepaard te gaan met beledigingen!

  4. Waarom bemoeien Luc en Anderen zich met de binnenlandse politiek van Spanje, hebben Luc en anderen niet in eigen land
   Genoeg problemen met de NVA, los die dan eerst eens op
   Alvorens naar Spanje en rajoy te wijzen.
   Schoenmaker blijf bij je leest.,
   En als het je bevalt in Spanje, dat staat niets in de weg
   Om naar België te vertrekken nietwaar luc

   1. Ik vraag me af waar jij dat ‘oud spreekwoord’ vandaan haalt: misschien van
    Henry Verclytte, een gewezen onderwijzer uit st-Mariekappel? Die heeft er ettelijke honderden geschreven, waarvan een paar gebruikt werden onder het volk. Leefde in de … 19de eeuw!!! Als je begint met spreekwoorden te gebruiken die niemand gebruikt, noch kent…

  5. Luc is helemaal de weg kwijt, dat Nederland het zo goed gedaan heeft is absoluut niet waar ooit van de politionele acties gehoord die er in Indonesië waren.
   Als je de feiten niet kent,reageer dan niet zonder kennes van zaken.
   Bestuur eerst eens het onderwerp.

  6. @ Luc, Cataluña is geen oud kolonie. Daarbij heeft Puigdemont de democratische rechten van de andere helft van de Catalanen geschonden (zij zijn tegen afscheiding)
   Dat de separatisten wederom de meerderheid hebben komt door een verouderd kiesstelsel waarbij de stemmen in het boerengebied zwaarder wegen. Dit maakt dat de separatische overwinning minder democratisch gesteund is. Puigdemont is een populist die wel degelijk iets heeft uitgericht.

 2. Democratie in Spanje, maar alleen als je net zo denkt als Rajoy. Tot nog toer is elke dialoog geweigerd. Politici zitten al maanden in de gevangenis voor rebellie, dat alleen strafbaar is bij gebruik van geweld. Ik ben benieuwd hoe Rajpy zañ omgaan met de andere nationalistische partrijen in Spanje, zoals de PAR in Aragon.

  1. Ja Nico en nu nog ff goed de taal schrijven, dan komen we er wel.
   Controleer ff de feiten en dan mag je terug komen.
   We worden echt zo moe van al die mensen die maar wijzen naar Rajoy etc.
   En die dan voorbij gaan aan de feiten.

   1. Helemaal mee eens wat heeft rajoy met puigemont,
    Heeft die nu ook al de wet overtreden en een referendum,
    Illegaal uitgeschreven, heeft die Nico het nieuws wel gevolgd,
    Het gaat bij mr p om rebellie

  2. En hier dus nog zo ene.
   Er is wel degelijk democratie: hebben ze niet mogen kiezen?
   En wat hebben ze te kort in de beste regio vn Spanje?
   Je zegt het eigenlijk zelf: deze ‘politici’ zitten eigenlijk in de cel omdat ze de wet overtreden hebben!
   Trouwens iedereen die aanzet geeft tot oproer/rebellie gaat de gevangenis in, IN ELK LAND!

  3. We hebben het over cataluna Nico of is je dat ontgaan,
   En niet over aragon, net als Luc even alles goed lezen
   Alvorens onzin te schrijven.

  4. @Nico, wel even erbij vermelden dat “elke dialoog geweigerd” is door Puigdemont. Uitnodigingen om zijn ideeën in het parlement in Madrid persoonlijk te komen uitleggen heeft hij geweigerd met non-excuses. Nee, hij wil alleen dialoog daar waar hij weet dat de ander niet aan kan voldoen, zoals dialoog in Brussel, via Skype, op de maan, etc… En niet vergeten dat Puigdemont monoloog verstaat onder dialoog, dat is iets anders dan wat jij en ik eronder verstaan. Als iemand niet open staat voor dialoog is Puigdemont het wel, maar ja, welke andere fascistische dictators zoals Puigdemont ken je die wél voor dialoog open staan? Precies, niet een…

 3. De soap Puigdemont gaat maar door. Catalonië wordt het lachertje van Europa. We kunnen beter een clownsmasker dragen, dat past beter. Afgang.

 4. Commedia dell’ Arte…Hebben die separatisten nou nog steeds niet door dat ze nationaal en internationaal met hun harlekino Puizemond, die nergens serieus genomen wordt, hun eigen bijna onafhankelijke, want autonome Catalonië verkwanseld hebben aan een stelletje dwazen? Puizemond staat zogenaamd aan het hoofd van een middenstanderspartij. De middenstand is het eerste slachtoffer van economische malaise. Die komt er dus aan dankzij de separatisten. De dagen van de afgedwaalde provinciaal Puizemond zijn geteld. In Barcelona haalde zijn partij slechts 40%. Wat bezielt die gek, anders dan Don Quichote in Brussel te spelen? Internationaal arrestatiebevel lijkt mij toch een oplossing.

 5. In het kader van het aanstaande carnaval, moet dit kunnen……..alaaaaaaaaaaaaaaffffffffff.

 6. Trieste bedoening allemaal als je het zo ziet. Wie durft anno 2018 nog te beweren dat de mens een intelligent wezen is?

 7. Hoe meer ellende daar in Catalonië, des te rijker wordt het andere deel van Spanje. De bedrijven blijven wegtrekken en zelfs Duitsland heeft zijn bedrijven in Catalonie te verstaan gegeven dat ze daar wegmoeten. Het worden weer interesante dagen daar en ze hebben daar nog steeds niet in de gaten dat wie in feite de touwtjes beweegt is de Europese Gemeenschap.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken