skip to Main Content
Vrouw onschuldig verklaard van het voeren van een slang met puppies en kittens
Wikimedia

Vrouw onschuldig verklaard van het voeren van een slang met puppies en kittens

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – Een vrouw die verdacht werd van het voeden van haar koningspython met levende puppies en kittens is door een rechter niet schuldig bevonden. De rechter acht het niet bewezen dat de vrouw op een advertentie die ze plaatste de slang een nog levende puppie heeft gegeven. De Seprona afdeling van de Guardia Civil arresteerde de vrouw in 2017 in de gemeente Lonja in de provincie Granada nadat iemand de foto’s op internet tegenkwam.

Een medewerkster van een lokaal dierenopvangcentrum zag de foto van een wurgende slang op internet waarbij de eigenaresse het dier te koop aanbood. Zij ging op onderzoek uit en lokaliseerde de vrouw in de gemeente Lonja waarna zij de politie belde die meteen een onderzoek startte en daarbij de vrouw voor korte tijd arresteerde.

De agenten wisten toen al dat de slang gevoed werd met levende puppies, kittens en jonge vogels omdat de medewerkster van het dierenopvangcentrum reeds contact had gezocht met de verkoopster en naar het eetpatroon had gevraagd.

Rechter

De rechter in Granada heeft op 10 januari de verdachte vrouw en haar echtgenoot echter vrijgesproken van het levend voeden van de koningspython omdat dit niet voldoende bewezen is via de geleverde foto’s als bewijsmateriaal. De openbare aanklager had 1,5 jaar celstraf geëist vanwege dierenmishandeling maar dat heeft het slangen voedende tweetal dus niet gekregen.

In de uitspraak is te lezen dat bekend is dat de vrouw eigenaresse was van een koningspython en dat ze met medeweten van haar echtgenoot de slang op internet te koop had geplaatst en een foto op een website plaatste waarop te zien is hoe de slang een jonge hond wurgt.

El Pais

De rechter acht het echter niet bewezen dat deze jonge hond op dat moment leefde. Verder zijn er geen concrete bewijzen van het voeden van de slang met levende puppies en kittens waarop de rechter niets anders kon doen dan de man en vrouw vrijspreken.

Koningspython

De koningspython (Python regius) is een niet-giftige slang uit de familie pythons (Pythonidae) en kenmerkt zich door een donkerbruine tot zwarte kleur met geelbruine, ovale vlekken. Vaak zitten in deze vlekken kleinere vlekjes die dezelfde kleur hebben als de basiskleur.

Er is echter veel variatie, ook roodbruine tot gele exemplaren komen voor. Het lichaam is erg dik, gespierd en massief, de kop erg groot, afgeplat-peervormig en duidelijk afgesnoerd door de nek. Deze slang wordt meestal niet langer dan anderhalve meter, vrouwtjes worden in sommige gevallen iets groter.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Wat denkt u dat er gebeurd met knaag- en andere dieren die onverkoopbaar zijn in tuincentra in NL! Ook die worden verkocht als voer.

 2. Durven jullie de naam en adres van deze achterlijke familie door te geven? Ik zou haar het liefs zelf voeren aan deze python. Zal wel een incest figuur zijn. Zo achterlijk als een deur.

 3. Het is duidelijk te zien dat depuppy nog leeft ! Hij heeft zijn oogjes nog open . Die vrouw moet gestraft worden !!!!

 4. Deze mevr. had heel hoog gestraft moeten worden.
  Dat is je reinste dierenmishandeling wat dit mens doet.
  Het is bewezen met foto en je kan nooit zien of deze
  pup dood is of nog leefde toen de slag deze wurg deed.
  Dus neem maar aan dat de pup nog leefde want slangen
  eten levend voedsel, dus straffen en slang afnemen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken