Search
menu
Search

Vrouw onschuldig verklaard van het voeren van een slang met puppies en kittens

Oeps ... foto ontbreekt!

Vrouw onschuldig verklaard van het voeren van een slang met puppies en kittens

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Een vrouw die verdacht werd van het voeden van haar koningspython met levende puppies en kittens is door een rechter niet schuldig bevonden. De rechter acht het niet bewezen dat de vrouw op een advertentie die ze plaatste de slang een nog levende puppie heeft gegeven. De Seprona afdeling van de Guardia Civil arresteerde de vrouw in 2017 in de gemeente Lonja in de provincie Granada nadat iemand de foto’s op internet tegenkwam.

Een medewerkster van een lokaal dierenopvangcentrum zag de foto van een wurgende slang op internet waarbij de eigenaresse het dier te koop aanbood. Zij ging op onderzoek uit en lokaliseerde de vrouw in de gemeente Lonja waarna zij de politie belde die meteen een onderzoek startte en daarbij de vrouw voor korte tijd arresteerde.

De agenten wisten toen al dat de slang gevoed werd met levende puppies, kittens en jonge vogels omdat de medewerkster van het dierenopvangcentrum reeds contact had gezocht met de verkoopster en naar het eetpatroon had gevraagd.

Rechter

De rechter in Granada heeft op 10 januari de verdachte vrouw en haar echtgenoot echter vrijgesproken van het levend voeden van de koningspython omdat dit niet voldoende bewezen is via de geleverde foto’s als bewijsmateriaal. De openbare aanklager had 1,5 jaar celstraf geëist vanwege dierenmishandeling maar dat heeft het slangen voedende tweetal dus niet gekregen.

In de uitspraak is te lezen dat bekend is dat de vrouw eigenaresse was van een koningspython en dat ze met medeweten van haar echtgenoot de slang op internet te koop had geplaatst en een foto op een website plaatste waarop te zien is hoe de slang een jonge hond wurgt.

c2ee2ccd41637bf13e94e89d1b2f87a5
El Pais

De rechter acht het echter niet bewezen dat deze jonge hond op dat moment leefde. Verder zijn er geen concrete bewijzen van het voeden van de slang met levende puppies en kittens waarop de rechter niets anders kon doen dan de man en vrouw vrijspreken.

Koningspython

De koningspython (Python regius) is een niet-giftige slang uit de familie pythons (Pythonidae) en kenmerkt zich door een donkerbruine tot zwarte kleur met geelbruine, ovale vlekken. Vaak zitten in deze vlekken kleinere vlekjes die dezelfde kleur hebben als de basiskleur.

Er is echter veel variatie, ook roodbruine tot gele exemplaren komen voor. Het lichaam is erg dik, gespierd en massief, de kop erg groot, afgeplat-peervormig en duidelijk afgesnoerd door de nek. Deze slang wordt meestal niet langer dan anderhalve meter, vrouwtjes worden in sommige gevallen iets groter.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?