Paradores Spanje hebben een goed 2019 afgesloten

Paradores Spanje hebben een goed 2019 afgesloten
Beeld: Parador.es

MADRID – De Spaanse staatshotels keten Paradores heeft een deel van de jaarcijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat de luxe hotelketen 16,8 miljoen euro winst heeft gemaakt. De omzet is dit jaar gestegen naar 265,5 miljoen euro wat 3% meer is dan in 2018. De bezetting, omzet en winst zitten weer in de lift bij de Paradores die met name tijdens de crisisjaren moeilijke tijden hebben gehad.

De Paradores zijn steeds populairder aan het worden, niet alleen bij de Spanjaarden maar ook bij een groeiend aantal buitenlanders die op zoek zijn naar een ander soort toerisme dan een Spaanse ‘costa’ vakantie. De gasten kunnen kiezen uit meer dan 100 hotels die allen gelegen zijn of in kloosters, kastelen, paleizen, andere monumentale panden en/of op bijzonder plaatsen. Bijna alle hotels zijn te vinden in Spanje maar Paradores heeft ook één hotel in Portugal.

In oktober 2018 vierden de Paradores hun 90-jarig bestaan nadat op 9 oktober 1928 de Parador de Gredos tussen Madrid en de grens met Portugal als eerste door de toenmalige Koning Alfonso XII werd geopend. 

LEESTIP: Top 10 beste Paradores hotels in Spanje

Paradores heeft op dit moment nog niet bekend gemaakt hoeveel gasten ze dit jaar hebben ontvangen in de ruim 100 luxe staatshotels maar hebben wel aangegeven dat er 1,3 miljoen overnachtingen hebben plaatsgevonden, 1% meer dan in 2018. In de restaurants hebben 2,2 miljoen mensen gegeten, 5% meer dan in 2018.

Informatie

Mocht je meer informatie willen over de ruim 100 Paradores in Spanje en Portugal, kijk dan eens op de Nederlandse website Paradores Reizen waar omschrijvingen staan van alle Paradores en ook kant-en-klare autorondreizen te vinden zijn. Uiteraard kun je ook terecht op de Spaanse website paradores.es voor tekst en uitleg.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Rob.

Geweldige hotels. Niet alleen om te overnachten, maar ook een stuk beleving. Deze combinatie maakt dat het zo aantrekkelijk is en zijn geld waard.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.