Carolina Darias gekozen tot nieuwe Spaanse minister van de Volksgezondheid

Carolina Darias gekozen tot nieuwe Spaanse minister van de Volksgezondheid
Beeld: La Moncloa

Carolina Darias gekozen tot nieuwe Spaanse minister van de Volksgezondheid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Met het vertrek op dinsdag van de nu voormalige minister van Volksgezondheid Salvador Illa zodat hij zich volledig kan richten op de regionale verkiezingscampagne in Catalonië, is er een nieuwe volksgezondheidsminister bekend gemaakt. Het is de inmiddels voormalige minister van Territoriaal beleid en publieke functie Carolina Darias geworden.

De nieuwe minister van Volksgezondheid is geen onbekende met de corona-crisis aangezien zij gedurende al deze maanden de rechterhand is geweest van de nu voormalige minister Salvador Illa. 

Daarnaast functioneerde zij als tussenpersoon tussen het ministerie van Volksgezondheid en de regionale overheden waardoor zij alle contacten al heeft en helemaal op de hoogte is van de situatie in het land tijdens de corona-crisis.

De functie van Carolina Darras als minister van Territoriaal beleid en publieke functie is overgenomen door Miquel Iceta die de afgelopen 32 jaar als socialist in Catalonië heeft gediend voor de PSOE en zijn functie als regionaal hoofd van de PSC en lijsttrekker bij de regionale verkiezingen in Catalonië heeft afgestaan aan Salvador Illa.

De nieuwe minister van Volksgezondheid zal het niet makkelijk krijgen. Ten eerste vanwege de derde corona-golf met recordcijfers wat betreft besmettingen, doden, ziekenhuis- en ic-opnames maar ook vanwege de druk en de kritiek van zo’n beetje alle andere politieke formaties. Verwacht wordt dat minister Darras nog deze week de senaat zal toespreken en vragen zal beantwoorden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.