menu: rubrieken, zoeken & meer

Carolina Darias gekozen tot nieuwe Spaanse minister van de Volksgezondheid

Carolina Darias gekozen tot nieuwe Spaanse minister van de Volksgezondheid
Beeld: La Moncloa

Carolina Darias gekozen tot nieuwe Spaanse minister van de Volksgezondheid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Met het vertrek op dinsdag van de nu voormalige minister van Volksgezondheid Salvador Illa zodat hij zich volledig kan richten op de regionale verkiezingscampagne in Catalonië, is er een nieuwe volksgezondheidsminister bekend gemaakt. Het is de inmiddels voormalige minister van Territoriaal beleid en publieke functie Carolina Darias geworden.

De nieuwe minister van Volksgezondheid is geen onbekende met de corona-crisis aangezien zij gedurende al deze maanden de rechterhand is geweest van de nu voormalige minister Salvador Illa. 

Daarnaast functioneerde zij als tussenpersoon tussen het ministerie van Volksgezondheid en de regionale overheden waardoor zij alle contacten al heeft en helemaal op de hoogte is van de situatie in het land tijdens de corona-crisis.

De functie van Carolina Darras als minister van Territoriaal beleid en publieke functie is overgenomen door Miquel Iceta die de afgelopen 32 jaar als socialist in Catalonië heeft gediend voor de PSOE en zijn functie als regionaal hoofd van de PSC en lijsttrekker bij de regionale verkiezingen in Catalonië heeft afgestaan aan Salvador Illa.

De nieuwe minister van Volksgezondheid zal het niet makkelijk krijgen. Ten eerste vanwege de derde corona-golf met recordcijfers wat betreft besmettingen, doden, ziekenhuis- en ic-opnames maar ook vanwege de druk en de kritiek van zo’n beetje alle andere politieke formaties. Verwacht wordt dat minister Darras nog deze week de senaat zal toespreken en vragen zal beantwoorden.