Een Catalaans bedrijf gebruikt varkensmest om bitcoins te produceren

Een Catalaans bedrijf gebruikt varkensmest om bitcoins te produceren
Beeld: Canva

Een Catalaans bedrijf gebruikt varkensmest om bitcoins te produceren

BARCELONA – Ergens in Catalonië worden bitcoins geproduceerd door middel van varkensmest omgezet naar biogas om zo op een duurzame en milieuvriendelijke manier bitcoins te produceren. Het is volgens Green Data Chain een win-win situatie want het bitcoins-bedrijf ruimt de vervuilende varkensmest op en zet deze om in energie voor de computers die dag en nacht ‘geld’ maken.

Cryptovaluta is steeds meer aanwezig in alle sectoren van de samenleving, maar om ze te genereren is een grote hoeveelheid elektriciteit nodig. Dat op zich is al een risicofactor voor de waarde van cryptovaluta in de toekomst vanwege de wereldwijde inzet op het verminderen van CO2 emissies. 

Maar in Catalonië gebruikt het bitcoins-bedrijf (of letterlijk bitcoin-farm) Green Data Chain de uitwerpselen van een varkenskwekerij om deze bitcoins op een milieuvriendelijke manier te produceren.

Door middel van de elektriciteit die opgewekt wordt door de varkensmest kunnen er 16 computers dag en nacht draaien om op een duurzame manier bitcoins te produceren. Volgens Green Data Chain kunnen ze niet alleen bitcoins produceren zonder daarmee met milieu te belasten, maar staat elke gegenereerde bitcoin volgens het bedrijf gelijk aan het planten van 565 bomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.