skip to Main Content

Frequentie Cercanías treinen tussen Málaga en Fuengirola verhoogd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Donderdag werd bekendgemaakt dat de Cercanías treinverbinding tussen Málaga en Fuengirola aan de Costa del Sol frequenter zal gaan rijden. Er werd nog geen datum bekendgemaakt, maar wel is zeker dat elke twintig minuten treinen op het traject gaan rijden, in plaats van elke 30 minuten, zoals nu nog het geval is.

Vorig jaar steeg het aantal passagiers dat gebruik maakte van de lijnen C1 (Málaga-Fuengirola) en C-2 (Málaga-Álora). In C1 nam het aantal passagiers met 4% toe tot 8.226.000, terwijl lijn C2 een stijging zag van 27% tot 472.000 gebruikers.

De route van het traject Málaga-Fuengirola zal dankzij werkzaamheden aan het spoor met 3 minuten worden versneld naar 45 minuten. Eveneens werd bekendgemaakt dat er een nieuwe kaart komt die opgewaardeerd kan worden in de kaartverkoopautomaten en bij de loketten.

Kaart

Passagiers kunnen de kaart langs een lezer halen bij het betreden van de diverse perrons. De kaart kost 2 euro, is 4 jaar geldig en kan worden gekocht op de stations Fuengirola, Torremolinos, Benalmádena-Arroyo de la Miel en station María Zambrano in Málaga.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend