skip to Main Content

Johan Cruijff Foundation haalt in Girona 60.000 euro op

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – (Redactie) De stichting Johan Cruijff Foundation van de gelijknamige voetballer, heft zaterdag tijdens een benefietgala in Mas de Torrent 60.000 euro op weten te halen voor het geode doel. La Fundación Johan Cruyff, zoals de stichting in Spanje heet, zet zich in voor sportprojecten voor gehandicapte kinderen in Spanje. Een van de grootste bedragen werd tijdens de veiling neergelegd voor een dagje met topchef Ferran Adrià in zijn restaurant El Bullí. Dit leverde maar liefst 12.000 euro op.

Niet alleen voor een dagje met Ferran Adrià werd veel geld neergelegd, ook een ontbijt met Johan Cruijff en FC Barcelona trainer Pep Guardiola leverde 7.000 euro op en een potje voetballen met spelers van het Barça Dream Team van 1992 of een partijtje golf met Cruijff en Txiki Bergiristain werden ook goed beloond. Een tennisracket van Rafael Nadal en het shirt van Barça aanvoerder Xavi Hernández leverden elk 1.200 euro op.

Bij de veiling in Mas de Torrent waren zo’n 150 genodigden aanwezig die samen 60.100 euro neerlegden aan speciale producten en activiteiten die tijdens een speciale veiling konden worden verkregen. Er is echter niet bekend gemaakt wie het maximale betaalde bedrag tijdens de veiling voor een dagje met Ferran Adrià heeft betaald.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend