skip to Main Content

Verdachte moord op Mari Luz vrijgesproken, maar echtgenote bekent moord op televisie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

HUELVA – (Annebeth Vis) Begin 2008 verdween de vijfjarige Mari Luz Cortes uit Huelva, toen zij een zakje chips ging kopen bij de kiosk om de hoek. Niet veel later had de politie een verdachte op het oog: Santiago del Valle, die bovendien achter de tralies had moeten zitten, maar door een fout van een rechter op vrije voeten was gekomen. Zowel hij als zijn vrouw werden afgelopen week vrijgesproken. Er bleek onvoldoende bewijsmateriaal. Een zware domper voor de ouders van Mari Luz, die dit overigens al wel hadden verwacht. Maar gisteren bekende de echtgenote van Santiago del Valle in een televisieprogramma op Telecinco dat haar man het meisje inderdaad – ‘per ongeluk’ – om het leven had gebracht.

Mari Luz Cortés verdween op 13 januari 2008 toen zij een zakje chips bij de kiosk in haar straat ging kopen. Haar lichaam werd 54 dagen later teruggevonden buiten de stad. Op 25 maart 2008 werd Santiago del Valle aangehouden als verdachte bij een bushalte in Cuenca. Al gauw bleek dat de vermoedelijke moordenaar vanwege een aantal juridische fouten was vrijgelaten uit de gevangenis in 2002, nadat hij veroordeeld was voor seksueel misbruik van zijn dochter.

De rechter die ervoor had moeten zorgen dat Del Valle de gevangenisstraf van 21 jaar die hem tijdens het eerdere proces was opgelegd, zou uitzitten, kreeg een boete van 1.500 euro opgelegd voor zijn fout. De vader van Mari Luz had gevraagd om hem uit zijn functie te zetten.

De Valle heeft zelf altijd gezegd dat hij onschuldig is. Maar zijn vrouw denkt daar dus anders over.

Back To Top

Send this to a friend