skip to Main Content
Ibiza en Barcelona meest productiefste toeristische bestemmingen van Spanje

Ibiza en Barcelona meest productiefste toeristische bestemmingen van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de barometer van de winstgevendheid en werkgelegenheid die door Exceltur is uitgebracht, zijn Ibiza en Barcelona de beste toeristische bestemmingen wat betreft omzet per hotelkamer en werk in het toerisme. Achter Ibiza en Barcelona bevinden zich de steden San Bartolome de Tirajana op Gran Canaria, Adeja op Tenerife, Puerto de la Cruz op Lanzarote en op het vasteland onder andere Calella, Sitges en Benalmádena.

Het eiland Ibiza had de hoogste gemiddelde omzet per hotelkamer (RevPar) met 78,60 euro, een 7,9% meer dan in 2011. Ook de werkgelegenheid op het feesteiland Ibiza nam toe met 3,1%. Op de Balearen was ook Calvia op Mallorca een goede plaats wat betreft omzet en werkgelegenheid in het toerisme met een stijging van 10,1% in omzet en 6,1% in werkgelegenheid.

Op de Canarische Eilanden zijn vooral noemenswaardig San Bartolome de Tirajana op Gran Canaria met een 2,3% meer omzet en een 1,4% meer werk gevolgd door Adeja op Tenerife en Puerto de la Cruz op Lanzarote.

Catalonië

In de meest bezochte toeristische deelstaat van Spanje, Catalonië, is de topper nog steeds Barcelona met een hoge winstgevendheid voor het bedrijfsleven en de creatie van werkgelegenheid als gevolg van het toerisme. Aan de kust wordt in de barometer tevens gesproken van Calella, Sitges en Cambrils als bestemmingen waar de verhoudingen winst/omzet en werk goed zijn.

Andalusië

In het zuiden werden de grootste verliezen volgens Exceltur behaald in Benalmádena in Málaga met een daling van 13,7% i omzet en 2,1% in werkgelegenheid gevolgd door Estepona met 5,5% minder omzet/winst en 8,3% minder werk. In Tarifa in de provincie Cádiz daalde de gemiddelde omzet per kamer zelfs met 22,3% en de werkgelegenheid met 2,1% – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken