skip to Main Content
Vervolgverhaal over de Galgo hond in Vera die met gebroken poot haar puppies wist te redden

Vervolgverhaal over de Galgo hond in Vera die met gebroken poot haar puppies wist te redden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Eind januari plaatsten we het verhaal over de Galgo hond die uitgedroogd en met een gebroken poot menselijke hulp wist te halen om haar puppies te redden. Veel nieuws was er toen niet bekend maar inmiddels weten we meer en zijn er ook diverse video’s waarop de redding te zien is. De moederhond, die Vera genoemd is na haar vindplaats, en haar puppies maken het goed, en dat is eigenlijk het belangrijkste, toch 🙂

Het verhaal begint bij de 49-jarige Britse Lianne Powell die de in de steek gelaten Galgo hond tegenkwam op straat en meenam naar de lokale dierenarts in de gemeente Turre, ellen Sobry van Clinivet Turre. Na een eerste inspectie zag de dierenarts dat er uit de tepels melk stroomde wat er op duidde dat de hond recent bevallen was. De twee vrouwen hadden er vertrouwen in dat de moederhond hen zou brengen naar de puppies die ergens zonder moeder, zonder bescherming en zonder eten lagen.

Onderstaande foto’s zijn afkomstig van de Facebook pagina van Clinivet Turre.

Vera (de hond) dacht er geen moment over na en wist, ondanks het feit dat ze een gebroken poot had, vastgebonden aan een lang touw de dierenarts en Britse vrouw naar de plaats drie kilometer verderop te brengen waar haar puppies lagen. Zoals op de video te zien is wist Vera de vrouwen naar een gedumpte auto te leiden waar op de achterbank de puppies lagen.

De dierenarts weet te melden dat zowel de moeder alsook de puppies het goed maken en er wordt gezocht (of dat is inmiddels een maand later) al gebeurd naar opvang. Het enige waar men zich zorgen over maakte in het begin was het feit of moeder Vera wel genoeg zou eten om haar puppies te voorzien van genoeg melk. Uiteindelijk is ook dat goed gekomen.

Voor meer informatie kun je naar de website van de dierenarts gaan of naar de Facebookpagina van Clinivet Turre.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. werken er veel mongolen op jullie redactie ?Ik vraag dit maar vanwege de stompzinnige commentaar die ik telkens krijg wanneer ik gefundeerde reactie geef op jullie artikkeltjes…

    1. Die reacties geven wij niet van de redactie maar andere lezers. Daarnaast is het niet zo prettig als je ons omschrijft als mongolen terwijl je wel geniet van ons nieuws … jammer

  2. Véél dieren hebben méér hart dan sommige mensen! Ontroerend verhaal eigenlijk, en om er als “mens” rode kaken van te krijgen…..

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken