skip to Main Content
Vice premier Spanje bedenkt een nieuwe afdeling om vriendin aan werk te helpen

Vice premier Spanje bedenkt een nieuwe afdeling om vriendin aan werk te helpen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – “Vriendjespolitiek” schreeuwen de kranten van de daken. De Spaanse vice premier Soraya Sáenz de Santamaría heeft het voor de tweede keer voor elkaar gekregen om een vriendin een baan aan te bieden. Dit keer echter gebeurt dat ook nog eens bij een nieuw in het leven geroepen afdeling die bedoeld is om het geboortecijfer in Spanje omhoog te helpen.

Het gaat dit keer om de 38-jarige Edelmira Barreira Diz, afkomstig uit de gemeente Verin in Galicië en een jeugdvriendin van de vice premier Soraya Sáenz de Santamaría, zeg maar de nummer twee van Spanje. Volgens de website van de Spaanse regering is ze volledig gekwalificeerd voor de functie om de bazin van de Reto Demográfico, een afdeling die tot doel heeft om het immer dalende geboortecijfer in Spanje omhoog te halen, te worden.

In 2016 waren er voor het eerst meer overledenen dan nieuwe geboortes en daar moet de regering iets aan gaan doen om het systeem in stand te houden in de toekomst. Dus werd er een nieuwe specialistische afdeling in het leven geroepen waarbij men een onderzoek gaat instellen hoe dat probleem het beste aangepakt kan worden. Allemaal leuk en aardig maar het probleem zit hem in het feit dat er gebruik is gemaakt van vriendjespolitiek, aldus de Spaanse media.

Niemand weet eigenlijk wie Edelmira Barreira Diz eigenlijk is. Bij de verkiezingen van 2015 was deze 38-jarige vrouw uit Galicië ook al te vinden op de lijst voor een plaats in de Spaanse Senaat, dat terwijl eigenlijk niemand in Galicië ooit van haar gehoord heeft. Voor de nieuwe functie die nu gecreëerd is waren waarschijnlijk meer dan genoeg andere kandidaten te vinden die daarnaast vaak ook nog gespecialiseerd zijn op dat vlak. Maar de conservatieve PP regering kiest liever voor iemand waarvan nog nooit iemand gehoord heeft en die daarnaast geen ervaring heeft met dit thema maar dus wel vrienden heeft.

Eerder wist de vice premier van Spanje samen met de PP al enkele “vrienden en vriendinnen” in de raad van bestuur van de Spaanse nationale televisie RTVE te plaatsen, iets wat niet goed viel bij veel mensen binnen de RTVE. Het vreemde is echter dat niemand van de oppositie zich daar blijkbaar druk om maakt, dus met andere woorden, het blijkt iets normaals te zien in de Spaanse politiek. Met vrienden op de juiste plaatsen komt men in Spanje, en waarschijnlijk op veel andere plaatsen, erg ver klaarblijkelijk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Tsja, het is goed om je vrienden te helpen maar het moet niet ten koste gaan van een goed bestuur, zoals ik al een keer eerder schreef dat een burgemeester van een dorp in Spanje zijn hele familie en vrienden als ambtenaren heeft en daar een grote corrupte en ondeskundige toestand en zakkenvullerij is. Het zijn niet mijn woorden, ik heb het van betrouwbare bronnen gehoord.

    Ps. neem geen rechtsbijstandverzekering bij Arag. · 3 zaken van corruptie die mij aangedaan zijn en door Arag afgewezen. Dit is geen verdenking want dit kan ik bewijzen.

  2. Nou, … dat is dan een mooie aanvulling op de andere overheidssjoemelaars naast Fillon in Frankrijk president kandidaat bij de komende verkiezingen en Tichelaar commissaris van de koning in Nederland.
    Naast deze twee heeft de vice premier Soraya Sáenz de Santamaría van Spanje een warme band met familie.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken