Search
menu
Search

400 euro boete als je met een rode vlag toch de zee in gaat in badplaats Salou

Oeps ... foto ontbreekt!

400 euro boete als je met een rode vlag toch de zee in gaat in badplaats Salou

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De badgasten die vanaf deze lente/zomer beslissen met een rode vlag vanwege gevaar toch de zee in te gaan kunnen rekenen op boetes van 400 euro. In Spanje kent men op de stranden van de badplaatsen net zoals op alle stranden een systeem van speciale vlaggen met kleuren. De rode vlag geeft aan dat het verboden is te zwemmen omdat de zee te wild en dus te gevaarlijks is.

Elk jaar sterven er veel mensen in de zee aan de Costa Dorada en ook in Salou heeft men te maken met deze problemen omdat badgasten het gevaar van de zee niet inzien. Als de strandwachten een rode vlag hijsen doet men dat niet voor niets natuurlijk en het is dus te gevaarlijk om de zee in te gaan. Helaas zijn er altijd mensen die geen respect hebben voor de strandregels die er uiteindelijk zijn voor de veiligheid waarbij men er toch voor kiest de zee in te gaan met vaak alle gevolgen van dien zoals verdrinkingen of moeilijke reddingen.

Vanaf deze lente/zomer is het dus beboetbaar om met een rode vlag te gaan zwemmen of met een waterscooter en waterskiën de zee op te gaan. Er zullen boetes gelden tot 400 euro maximaal.

Vanaf woensdag zal de gemeente de nieuwe regels en wetten die te maken hebben met de “ordenanza cívica” ofwel burgerverordening in de badplaats. Naast het niet respecteren en bekeuren wat betreft de rode vlag is men in Salou nog veel meer van plan om te verbieden, regelen of bekeuren wat te maken heeft met verplichtingen van respect en rust van de buren.

Zo wil de gemeente betere regels hebben wat betreft alcohol op straat, geluidsoverlast op terrassen en afgesloten ruimtes, festival en beurzen. Er moeten ook betere regels komen wat betreft de afvalverwerking en dan in het bijzonder bij bedrijven. Ook wat betreft dieren wil de gemeente meer en betere regels zoals dat het verboden moet worden om honden lang op een balkon te houden. Daarnaast zouden er meer speciale plaatsen moeten gaan komen om honden uit te laten. Er wordt echter niet gesproken over een speciaal hondenstrand, iets wat de buurgemeente Cambrils wel heeft.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?