skip to Main Content
Spaanse machinisten gaan staken in maart (UPDATE)

Spaanse machinisten gaan staken in maart (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De vakbond van de treinmachinisten Semaf heeft aangekondigd dat ze deze week en de week daarop enkele dagen zullen gaan staken. De eerste staking zal plaatsvinden op 2 maart en daarna nog eens 5 dagen met gedeelde werkonderbrekingen. De doelstelling van de deze staking is om ervoor te zorgen dat Renfe de beloofde 151 machinisten vervroegd naar huis stuurt waardoor er nieuwe machinisten bij kunnen komen, iets wat tot nu toe nog steeds niet is gebeurd.

UPDATE: De machinisten hebben op 1 maart aangeveven dat de stakingen niet doorgaan nadat er een overeenkomst is bereikt met Renfe.

Volgens treinmaatschappij Renfe heeft men nog niet alle machinisten met vervroegd pensioen kunnen sturen en nieuw personeel kunnen aannemen omdat het Ministerie van Belastingzaken en Publieke Zaken nog geen toestemming gegeven zou hebben. Op 1 februari zouden er 151 machinisten die vrijwillig vervroegd met pensioen zouden gaan om plaats te maken voor nieuwe machinisten bij Renfe moeten vertrekken maar tot nu toe hebben er slechts zo’n 60 daadwerkelijk kunnen vertrekken.

De bedoeling is nu dat op 2 maart het werk 24 uur neer wordt gelegd door de machinisten waardoor er dus problemen kunnen ontstaan op het Spaanse spoorwegen netwerk. Op 9 maart zijn de machinisten opgeroepen om het werk neer te leggen tussen 12 en 16 uur en 18 en 22 uur.

Op 11 maart moet het werk worden neergelegd tussen 19 en 23 uur en op 12 maart tussen 5 en 9 uur, 14 en 16 uur en 18 en 22 uur. Op 13 maart zijn er ook drie werkonderbrekingen gepland tussen 5.30 en 9.30 uur, 13 en 15 uur en 19 en 23 uur. Op 14 maart staat er een staking gepland tussen 6 en 10 uur ‘s-morgens.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken