Search
menu
Search

Bouwmarkt Leroy Merlin verkoopt zonnepanelen in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Bouwmarkt Leroy Merlin verkoopt zonnepanelen in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De bekende bouwmarkt Leroy Merlin heeft aangekondigd dat ze in de winkels en via de website zonnepanelen gaan verkopen in Spanje. Nu de regering de beruchte zonbelasting heeft afgeschaft en van plan is om de aanschaf, installatie en het gebruik van zonnepanelen makkelijker te gaan maken, wil iedereen in Spanje meedoen met de hype.

Het Zweedse meubelconcern IKEA kondigde een tijd geleden al aan dat als de zonbelasting zou verdwijnen ook zij zonnepanelen in Spanje willen gaan verkopen maar voorlopig hebben ze nog niet aangegeven wanneer dat dan moet gaan gebeuren, al was eerder in ons artikel te lezen dat dit pas in 2025 gebeurt.

Ondertussen heeft de Franse bouwmarktketen Leroy Merlin al aangekondigd in Spanje zonnepanelen te gaan verkopen. In principe zal dat alleen via de webwinkel moeten gaan gebeuren maar de kans is groot dat het ook mogelijk zal zijn om in de winkels zelf zonnepanelen te kopen.

Naast zonnepanelen wil Leroy Merlin ook aerotermia-oplossingen voor eigen gebruik gaan verkopen om zo mee te doen met de hernieuwbare energie oplossingen voor thuis.

Mogelijkheden

Zoals te zien is op de website en met de slogan ‘Proyectos de energía solar’ brengt Leroy Merlin vier verschillende soorten panelen op de markt, in drie verschillende maten: 12, 16 en 28 m2.

Prijzen zijn 6.990 euro voor 12 m2, aanbevolen voor elektriciteitsrekeningen tussen 75-150 euro per maand (6 panelen); 8.990 euro voor 16 m2, voor consumptie tussen 150-230 euro per maand (10 panelen); en 10.990 en 11.390 euro voor de twee versies van 28 m2, aanbevolen voor uitgaven van maximaal 400 euro per maand (14 panelen). De tweede versie heeft een spanning van 380 V.

Alle mogelijkheden hebben de installatie en inbedrijfstelling inclusief. Op de website staat nu alleen nog de goedkoopste versie te koop aangezien de andere versies uitverkocht zijn.

De aerotermia-systemen, die energie opwekken uit de lucht en dienen voor de airconditioning van woningen, worden verkocht van 13.500 euro tot 22.900 euro.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?