skip to Main Content
Bouwmarkt Leroy Merlin verkoopt zonnepanelen in Spanje
123rf

Bouwmarkt Leroy Merlin verkoopt zonnepanelen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De bekende bouwmarkt Leroy Merlin heeft aangekondigd dat ze in de winkels en via de website zonnepanelen gaan verkopen in Spanje. Nu de regering de beruchte zonbelasting heeft afgeschaft en van plan is om de aanschaf, installatie en het gebruik van zonnepanelen makkelijker te gaan maken, wil iedereen in Spanje meedoen met de hype.

Het Zweedse meubelconcern IKEA kondigde een tijd geleden al aan dat als de zonbelasting zou verdwijnen ook zij zonnepanelen in Spanje willen gaan verkopen maar voorlopig hebben ze nog niet aangegeven wanneer dat dan moet gaan gebeuren, al was eerder in ons artikel te lezen dat dit pas in 2025 gebeurt.

Ondertussen heeft de Franse bouwmarktketen Leroy Merlin al aangekondigd in Spanje zonnepanelen te gaan verkopen. In principe zal dat alleen via de webwinkel moeten gaan gebeuren maar de kans is groot dat het ook mogelijk zal zijn om in de winkels zelf zonnepanelen te kopen.

Naast zonnepanelen wil Leroy Merlin ook aerotermia-oplossingen voor eigen gebruik gaan verkopen om zo mee te doen met de hernieuwbare energie oplossingen voor thuis.

Mogelijkheden

Zoals te zien is op de website en met de slogan ‘Proyectos de energía solar’ brengt Leroy Merlin vier verschillende soorten panelen op de markt, in drie verschillende maten: 12, 16 en 28 m2.

Prijzen zijn 6.990 euro voor 12 m2, aanbevolen voor elektriciteitsrekeningen tussen 75-150 euro per maand (6 panelen); 8.990 euro voor 16 m2, voor consumptie tussen 150-230 euro per maand (10 panelen); en 10.990 en 11.390 euro voor de twee versies van 28 m2, aanbevolen voor uitgaven van maximaal 400 euro per maand (14 panelen). De tweede versie heeft een spanning van 380 V.

Alle mogelijkheden hebben de installatie en inbedrijfstelling inclusief. Op de website staat nu alleen nog de goedkoopste versie te koop aangezien de andere versies uitverkocht zijn.

De aerotermia-systemen, die energie opwekken uit de lucht en dienen voor de airconditioning van woningen, worden verkocht van 13.500 euro tot 22.900 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Opvallend veel te duur zoals al velen hier schrijven. Naast het feit en weinig wordt uitgelegd op de opslagcapaciteit. De kwaliteit is denk ik ver onder de maat ondanks 48 volts. Naast de aantal ciclys. Batterijen vormen het hart van de installatie. Vaak is de capaciteit te groot in verhouding zonnepanelen voor spanje. Wegens meer zo uren heeft men hier minder reserve opslag nodig maar kan men meer halen uit een systeem door meer panelen. Hierdoor kan je balanceren tussen 70 a 100% ontlading. Hoe voller batterijen blijven hoe beter hun onderhoud. Met hooguit verschil max 30% blijven ze lang goed en sterk. Maar Leroy zit ver buiten markt conform om hun maandelijkse betalingen te compenseren.

  1. Ik zie vooral dat iedereen het duur vindt. Maar ik begrijp uit de web pagina dat de installatie inclusief accu’s/batterijen is, en dat is in Nederland (standaard) niet zo. En die batterijen zijn duur. Worden dan in het prijzen commentaar geen appels en peren vergeleken?

 2. Dit zijn werkelijk dievenprijzen.
  Wij hebben in nederland 30 panelen geinstalleerd gehad voor € 7000.-
  En daarnaast een hybride warmtepomp voor koeling via de vloer ; dit gaf een verschil van ca 5 graden en dat is ook met grote warmte goed te doen.

 3. Wat hier “aerotermia” wordt genoemd is een warmtewisselaar met vloerverwarmingsbuizen. Flop lijkt me gegarandeerd. De warmtewisselaar maakt ten hoogste een paar graden verschil in de luchttemperatuur, dus ‘s nachts als het buiten vriest “warmt” dit systeem de vloer op met de afkoelende binnenlucht wat al in de woning zit. Onzin dus.

  Alleen overdag werkt het als het buiten 40 graden is, dan krijg je de vloer binnen ook stabiel op 40 graden, maar dat wil je dan juist niet…

  Oplichting en geldverkwisting. Die warmtewisselaar moet aan luchtpijpen gekoppeld worden en niet aan vloerverwarming. Op vloerverwarming moet je een CV-ketel e.d. koppelen.

  Een gewone warmtewisselaar is wel prettig, kost weinig energie (vergelijkbaar met een grote ventilator), je hebt altijd verse lucht in huis, en het zorgt voor eenzelfde temperatuur in het hele huis. Uit zichzelf koelt of warmt het maar een graad of 2, dat helpt een beetje maar daar zit niet de winst, het comfort zit m in de optimale verdeling van de temperatuur over de woning. Vloerverwarming is ook fijn, maar het zijn twee verschillende systemen die elkaar kunnen aanvullen, maar die moet je zeker niet aan elkaar koppelen.

  1. Nou Anton, jij hebt werkelijk geen idee waar Abraham de mosterd vandaan haalt.
   Een warmte wisselaar haalt door compressie en uitzetting energie uit de buitenlucht die als warmte hetzij aan een luchtverwarming, hetzij een water element wordt gekoppeld.
   Een goed systeem werkt tot vele graden onder nul, zoals bij ons… Uiteraard moet ie dan harder, en langer, werken dan als de lucht warmer is. Maar in theorie kan een dergelijk systeem tot vele graden onder nul nog werken, ligt meer aan het gebruikte koelmedium dat natuurlijk niet mag bevriezen.
   Mijn buurman heeft de warmte wisselaar zodanig geïnstalleerd dat deze het zwembad water gebruikt ter opwarming van het geëxpandeerde medium (expansie en omzetting van vloeistof in gas heeft energie nodig in de vorm van warmte. Die komt uit het water in zijn geval, kan dus ook de lucht zijn)
   Nadat het nu gas medium weer bijna op de omgevings- (buiten/zwembad) temperatuur is wordt het door de compressor weer gecomprimeerd waardoor ze opwarmt. Het nu ‘hete’ medium (=nu vloeibaar) wordt door een warmte wisselaar gestuurd waarin nu het water van de vloerverwarming wordt verwarmd. Ook als zijn zwembadwater nog maar 4-6 graden is in de winter blijft zijn vloer lekker op zo’n 20-22 graden en is het aangenaam warm in huis.
   Onze luchtverwarming (de arco die omgekeerd werkt) brengt onze woonkamer in een uurtje op zo’n 28 graden als het buiten tegen het vriespunt aan zit. Gewoon de functie van de airconditioning aanzetten (op verwarmen dus).

   Al die verhalen, ook in de Nederlandse pers, dat de warmtepomp een vermogen kost en het huis super goed geïsoleerd moet zijn met speciale radiatoren is gelul.
   Als wij ons huis hier niet verwarmen duurt het een paar uur om bijna de buitentemperatuur te bereiken, zo slecht geïsoleerd.

   Er zijn diverse bedrijven in Spanje die warmtepompen verkopen voor de vloerverwarming en waarmee ook het huishoudelijke water verwarmd wordt. Voor een paar duizend euro ben je klaar en als je dan ook nog panelen hebt draait de hele installatie gedurende dag voor niks.. goedkoper kan je je huis niet verwarmen.

   En nog ff over de luchtkwaliteit van een lucht verwarming… In Spanje is dat meestal een split systeem maar het nadeel van deze is nu juist dat die de ‘vieze’ interieur lucht alleen maar rondpompt. Alleen een lucht behandeling systeem (op zijn Engels “air conditioning”, dus niet alleen maar koelen maar ook voor verwarming) dat buitenlucht bijmengt of geheel gebruikt zorgt voor een lucht verversing. Maar voor zo’n systeem moet je woning wel gebouwd zijn (lucht kanalen) dus dat is vaak alleen bij dure luxe huizen het geval of simpelweg onmogelijk om achteraf nog in te bouwen.
   Wel bestaan er airco units die aan de buitenmuur gemonteerd worden en met een pijp door de muur verse lucht kan aanzuigen om die met de ‘vieze’ binnenlucht te vermengen.

   Overigens koopt Leroy Merlin al jaren warmtepompen in de vorm van inverter airconditioning (Dus airco’s met verwarming functie). Ze verkopen ook al jaren windmolens voor kleine system en ook hebben ze al langer kleine systemen voor stroomvoorziening met zonnepanelen in de schappen liggen.
   Het lijkt er nu dus meer op dat ze de zaak wat grootschaliger gaan aanpakken.

 4. Dat is toch wel zeer duur! Ik betaalde in België voor 7 panelen met een capaciteit van 2KW 2.458,14 € volledig geïnstalleerd, omvormer en keuring inbegrepen.

  1. Leroy Merlin is in ieder geval in Spanje een peperdure winkel. Reken er maar op dat alle prijzen minstens 2x zo hoog zijn als elders, geldt eigenlijk voor vrijwel hun hele assortiment. En wat een zekerheid is: je kunt alles wat ze aanbieden elders voor veel minder krijgen.

   1. Leroy Merlin duur? Dat ligt er maar net aan wat je koopt. Vergelijken loont.
    Zo koop ik bijna al het elektrische installatie materiaal bij hun. pvc pijp, automatische zekeringen, bedrading, TL-bakken, snoer etc. veelal goedkoper dan bij de groothandel….. Dat kan je echt nergens goedkoper vinden.
    Is ook niet zo gek, zij verkopen waarschijnlijk vele malen meer van dat spul dan zelfs grote zaken als “EuroCasa” of “Escoda” of meer van dergelijke leveranciers van de ‘professionals’ .

    Maar andere zaken zijn weer duur. En daar rekenen zijn op. Op bulk zooi (verf!) verdienen ze niets en liggen hun prijzen laag. Maar een kwast kost 2x zoveel als bij de vakhandel en een mooi lampje voor in de slaapkamer, of die wandkast.. die kon best wel eens duur zijn….
    Overigens was ik laatst in Nl. bij de Karwei en die kon ik ook echt niet goedkoop vinden…..

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken