Limiet huisdieren in woningen in Palma op Mallorca

Limiet huisdieren in woningen in Palma op Mallorca
Beeld: Pixabay

Limiet huisdieren in woningen in Palma op Mallorca

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De gemeente van de hoofdstad Palma op Mallorca heeft een nieuwe gemeentelijke verordening aangenomen waarmee er limieten worden gesteld op het aantal huisdieren in woningen. Binnenkort mogen er nog maar maximaal 3 huisdieren in een appartement/flat wonen en is dat aantal maximaal 5 huisdieren in een losstaande woning.

De nieuwe gemeentelijke verordening van Palma over de ‘animales doméstico’ is goedgekeurd maar nog niet van kracht, iets dat waarschijnlijk in april zal gebeuren. Vanaf die datum mogen er maximaal 3 huisdieren in een flat of appartement in een gebouw waar meerdere flats/appartementen zijn wonen. Dat aantal is maximaal 5 huisdieren in het geval van familiewoningen.

Op aandringen van diverse politieke partijen (PSOE, Més en Podemos) worden huisdieren ook niet meer ‘animales de compañía’ genoemd maar zullen zij in de toekomst ‘animales de familia’ gaan heten. Met andere woorden van gezelschapsdieren naar familiedieren.

Naast de maxima die toegestaan zijn van huisdieren in appartementen en huizen en de daarbij horende boetes van minimum 300 euro en maximaal 3.000 euro in het geval van een overtreding, zijn er nog meer verordeningen aangenomen.

Zo wordt het vanaf april verplicht om alle straatkatten te steriliseren en komen er strengere wetten rondom Hoog Risico Honden. Daarnaast is de verkoop of illegale uitwisseling van dieren niet meer toegestaan, mogen er geen honden meer opgesloten worden op balkons en mogen personen die bekendstaan als dierenmishandelaars geen nieuwe dieren adopteren. Ook zal het verplicht worden om de plas van honden op straat schoon te maken en kan dat laatste beboet worden met 750 euro maximaal.

In heel Spanje bestaat geen landelijke wet wat betreft het maximum toegestane huisdieren in een woning maar in de verschillende autonome regio’s zijn er wel regionale of vaak lokale wetten.

Zo hebben de steden Madrid, Toledo, Almería, Guadalajara en Mérida in hun gemeentelijke verordeningen staan dat er maximaal 5 huisdieren mogen wonen in een woning. In andere steden zoals Salamanca, Murcia, Ávila en Granada is de limiet 3 huisdieren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.