menu: rubrieken, zoeken & meer

De Seat fabriek bij Barcelona wordt corona vaccinatieplaats

De Seat fabriek bij Barcelona wordt corona vaccinatieplaats
Beeld: Seat.es

De Seat fabriek bij Barcelona wordt corona vaccinatieplaats

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Eerder schreven we al over de plannen om grote ruimtes zoals de Sagrada Familia kerk en het Camp Nou voetbalstadion van FC Barcelona als corona-vaccinatie plaatsen te gaan gebruiken. Nu komt daar de grote seat fabriek in Martorell nabij Barcelona bij.

De directie van autofabrikant Seat heeft gemeld dat men gebruik gaat maken van een of een groot deel van de fabriekshallen om mensen tegen het coronavirus te vaccineren.

Dat zal dan niet alleen bedoeld zijn voor de werknemers van de fabriek en hun familieleden maar ook voor alle inwoners van de omgeving die volgens het corona-vaccinatieplan gevaccineerd zullen worden wanneer dat op massale wijze gaat gebeuren.

Het nieuws werd bekend gemaakt door de president van Seat Wayne Griffiths en de voorlopige regiopremier Pere Aragonés. Daarbij werd ook bekend gemaakt dat het medisch personeel van Seat verantwoordelijk zal zijn voor het vaccineren. Dat zal wel gedaan worden op aanwijzen en volgens de planning van de regionale overheid.

Op diverse plaatsen in Spanje is men al begonnen met het vaccineren van personen die tot een van de leeftijdsgroepen of vaccinatie doelgroepen horen. Dat gebeurde al in Sevilla en Madrid bij voetbalstadions.