menu: rubrieken, zoeken & meer

Inreisverbod voor niet EU- en Schengenlanden naar Spanje verlengd tot 31 maart

Inreisverbod voor niet EU- en Schengenlanden naar Spanje verlengd tot 31 maart
Beeld: 123rf

Inreisverbod voor niet EU- en Schengenlanden naar Spanje verlengd tot 31 maart

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de reisrestricties voor reizigers van buiten de Europese Unie en Schengenzone verlengd tot 31 maart. Het gaat om een nieuwe verlenging van het besluit dat op 17 juli reeds inging en daarvoor ook al begin juli van kracht was. Dit werd daarna drie keer verlengd, in september, december 2020 en januari 2021 en zou in principe op 28 februari eindigen.

Het gaat in dit geval dus om reizigers die uit landen komen van buiten de Europese Unie en schengenlanden waarbij gesproken wordt over de buitengrenzen.

Alle niet-noodzakelijke reizen uit landen die niet bij de Europese Unie (EU) of bij de Schengenlanden, Andorra, Monaco, Vaticaanstad en San Marino horen naar Spanje zijn voorlopig tot 31 maart niet toegestaan. Dat is op vrijdag 26 februari door de Spaanse autoriteiten bekend gemaakt.

LET OP: voor de duidelijkheid, dit heeft dus geen betrekking op reizigers uit Nederland en België (want die horen bij de Europese Unie en Schengenzone). Belgen en Nederlanders zijn voor de Spaanse autoriteiten nog steeds welkom in Spanje en kunnen met de verplichte negatieve PCR-test uitslag en het ingevulde SpTH-formulier naar Spanje reizen en daar verblijven. LEES VERDER.

Houders van een langetermijnvisum afgegeven door een Schengenland of geassocieerde staat die naar Spanje reizen, gezondheidswerkers, medische onderzoekers en bejaardenzorg, transport personeel, diplomaten, studenten of mensen die om erkende dwingende gezinsredenen reizen zijn uitgezonderd van het reisverbod.

Reizigers afkomstig uit Australië, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore, Zuid-Korea, Thailand, China en de steden Hong Kong en Macao worden ook niet getroffen door deze reisbeperkingen.